Marea Britanie vrea obligatiuni comune pentru zona euro

Joi, 11 August 2011, ora 22:39
1573 citiri
Marea Britanie vrea obligatiuni comune pentru zona euro

Guvernul britanic ar sustine lansarea de obligatiuni comune ale statelor din zona euro, pentru a evita destramarea uniunii monetare, a declarat ministrul britanic de Finante, George Osborne, citat de postul american de televiziune CNBC.

 

Barierele unui acord pentru lansarea de obligatiuni comune, dar si pentru rezolvarea dezechilibrelor zonei euro, sunt politice si nu economice, a spus Osborne.


Comentariile ministrului britanic vor pune presiune asupra Germaniei si Frantei, cele mai mari doua economii din zona euro, pentru a conveni masuri care sa calmeze criza datoriilor suverane, noteaza CNBC.


Presedintele francez, Nocolas Sarkozy, si canelarul german, Angela Merkel, se vor intalni saptamana urmatoare pentru a discuta despre situatia din zona euro.


Anuntul a contribuit, joi, la linistirea burselor europene.


Germania, care ar trebui sa sustina crearea unei astfel de obligatiuni, a fost cel mai reticent stat din uniunea monetara in privinta unor astfel de masuri, din cauza impactului asupra propriilor costuri de finantare.

 

Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
#marea britanie, #obligatiuni, #zona euro , #stiri Angela Merkel