Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germanii pregatesc 400 mld euro pentru salvarea bancilor in dificultate

Germanii pregatesc 400 mld euro pentru salvarea bancilor in dificultate

Planul de salvare a sectorului bancar german ar putea presupune sume cuprinse intre 300 si 400 de miliarde de euro, estimeaza cotidianul economic Handelsblatt, citat duminica de EFE, care aminteste ca seful executivului german, Angela Merkel, sustine interventia statului si aprobarea unui pachet de salvare pentru bancile in dificultate.

'Numai actiunea statului poate reda acum increderea necesara', citeaza si Bild am Sonntag din declaratiile cancelarului german. 'Ceea ce facem nu este in interesul bancilor, ci in cel al persoanelor', declara Merkel, apreciind ca reuniunea de duminica a Eurogroupului are ca scop adoptarea de masuri comune pentru combaterea crizei financiare, important fiind ca nicio tara sa nu actioneze pe cont propriu.

Cu toate acestea, reuniunea de duminica nu ar urma sa decida crearea unui fond comun de salvare alaturi de SUA, estimeaza publicatia citata.

Intreaga presa germana sustine insa ca guvernul va cere adoptarea rapida in cele doua camere ale parlamentului german a unui pachet de masuri urgente pentru combaterea efectelor crizei.

Planul vizeaza mai ales acordarea de garantii statale care sa redea increderea bancilor pentru acordarea de imprumuturi; mai mult, ar putea fi creata o asa numita 'bad bank' (banca proasta), unde institutiile financiare ar putea depune certificatele de depozit care se bazeaza pe afaceri imobiliare deficitare, care ar urma sa fie achizitionate de stat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 807 ori