Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germanii n-ar prea vrea introducerea salariului minim

Germanii n-ar prea vrea introducerea salariului minim
Introducerea salariului minim in Germania ar putea spori numarul somerilor si ar putea crea probleme politicilor pietei muncii, a declarat ministrul german de finante, Peer Steinbrueck, citat de agentiile internationale de presa.Aceasta pozitie a ministrului german de finante si a expertilor ministerului de finante ii pune pe acestia intr-o postura cel putin delicata fata de politica cancelarului Angela Merkel cat si a vice-cancelarului Franz Muentefering, care este in acelasi timp si ministrul muncii, acestia din urma incurajand introducerea salariului minim in anumite sectoare economice pentru a contracara riscul unui aflux de mana de lucru ieftina din strainatate, ca urmare a noii directive privind serviciile pe care o are in vedere Uniunea Europeana.

Rata somajului ajustata sezonier a crescut la 11,4 procente, in luna martie, de la 11,3 procente in februarie. in prima sa declaratie de la numirea in functie, Franz Muentefering a anuntat ca noua coalitie guvernamentala ar putea extinde si la alte sectoare economice o prevedere legislativa care impune acordarea salariului minim in industria constructiilor pentru muncitorii straini care lucreaza in Germania, prevedere cunoscuta drept A"EntsendegesetzA" (Legea privind trimiterea muncitorilor in deplasare).


Bloombiz.ro


Directnews.ro - cel mai dinamic site de stiri si comentarii online. Intra, citeste si voteaza cele mai interesante articole. Tu esti editorul!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 832 ori