Germania si Rusia isi fac institutie energetica, ignorand UE

Marti, 03 Februarie 2009, ora 14:56
1477 citiri
Germania si Rusia isi fac institutie energetica, ignorand UE

Ministerul Energiei din Rusia si Agentia Germana de Energie vor prezenta, maine, un proiect comun de infiintare a unei institutii energetice ruso-germane.

Declaratia a fost facuta de catre Sergei Shmatko, ministrul rus al Energiei si de catre Peter Loescher, presedintele Siemens AG, informeaza iStockAnalyst.

"Totul este pregatit si acordul va fi semnat imediat. Acest proces nu va dura mai mult de doua luni", a declarat Sergei Shmatko. Proiectul a fost initiat de presedintele rus, Dmitri Medvedev si cancelarul german, Angela Merkel.

Parteneriatul a fost dezbatutut in timpul vizitei cancelarului german in Rusia si cele doua parti doresc o perspectiva energetica comuna. Proiectul ar putea face din Agentia de Energie Germana un partener solid, pentru Rusia, pentru cel putin cinci ani.

Ministrul rus al Energiei a afirmat ca la proiect ar putea participa si cateva banci din Rusia, negocierile cu acestea desfasurandu-se in conditii foarte bune. Aceasta actiune a celor doua puteri europene starneste ingrijorarea UE, care dorea realizarea unui plan energetic comun cu toate statele membre.

#energetic, #germania, #plan, #rusia , #stiri Angela Merkel