Criza financiara: Ministrul spaniol al Economiei vede o solutie europeana

Luni, 06 Octombrie 2008, ora 10:20
1006 citiri
Criza financiara: Ministrul spaniol al Economiei vede o solutie europeana

Solutia la problemele institutiilor financiare afectate de criza internationala trebuie sa fie una "europeana", si nu una "nationala", a aratat, intr-un interviu publicat duminica in El Mundo, ministrul spaniol al Economiei, Pedro Solbes, informeaza AFP. "Stiu ca exista institutii si sectoare care sunt mult mai afectate decat altele din cauza problemelor financiare, insa nu vad o solutie nationala. Ea trebuie sa vina din partea Europei", a afirmat Pedro Solbes, in interviul publicat de El Mundo, dupa minisummit-ul asupra crizei financiare de la Paris.

In cadrul acestei reuniuni, Franta, Germania, Marea Britanie si Italia au anuntat masuri pentru a face fata crizei financiare si, in plus, si-au luat angajamentul de a sprijini institutiile financiare europene aflate in dificultate.

Unii lideri europeni, printre care si cancelarul german Angela Merkel, chiar daca accepta principiul coordonarii, prefera totusi actiunile "nationale" pentru a face fata crizei, noteaza sursa citata.

Pedro Solbes, care nu a reactionat direct la acest minisummit, care a exclus majoritatea tarilor membre UE, a afirmat ca nu vede pentru moment "nici o entitate spaniola in pericol" din cauza crizei.

"Insa, a spune ca suntem protejati in fata oricarei situatii, ca nu ne poate atinge nimic, ar fi o indrazneala prea mare din partea mea", a adaugat ministrul spaniol al Economiei.