CE face concesii statelor care si-au reformat sistemele de pensii, inclusiv Romaniei

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 15:35
896 citiri
CE face concesii statelor care si-au reformat sistemele de pensii, inclusiv Romaniei

Comisia Europeana (CE) va include in pachetul de reforma bugetara la nivelul Uniunii Europene (UE) prevederi favorabile de interpretare a deficitului pentru statele membre care si-au reformat sistemul de pensii, intre care si Romania, potrivit unor surse UE, citate de cotidianul Rzeczpospolita si preluate de Mediafax.

Documentul care contine aceste prevederi, discutat de CE, va fi prezentat miercuri, noteaza publicatia poloneza.

Astfel, contributiile de la sistemele publice de pensii la cele administrate privat vor fi incluse in calcularea indatorarii si deficitului bugetar pentru statele UE, dar vor fi deduse partial cand CE va analiza aplicarea de sanctiuni tarilor cu deficite mai mari de 3%, a afirmat sursa.

Problema schimbarii regulilor de statistica nu poate fi ridicata, intrucat ar necesita aprobarea tuturor celor 27 de state membre, iar Germania se opune.

Cancelarul Angela Merkel se teme ca orice exceptie ar conduce la o relaxare a regulilor fiscale in UE, noteaza Rzeczpospolita.

Un grup de noua state, Romania, Suedia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Lituania si Letonia, a transmis CE o scrisoare prin care au solicitat schimbarea modului de calculare a datoriei de tara, a anuntat, in august cotidianul austriac Wirtschaftsblatt.

Scrisoarea a fost semnata de ministrii de Finante din cele noua tari.

Comisia a decis o abordare mai permisiva fata de grupul celor noua, dupa ce unele dintre aceste state, confruntate cu dificultati fiscale majore, au amenintat cu blocarea reformei bugetare la nivelul UE.

Concesiile vor facilita intrarea in zona euro si vor indeparta riscul unei proceduri de deficit excesiv, apreciaza cotidianul polonez. 

Cea mai gravă problemă pentru bătrânii săraci ai României. Economist: „Îngrozitor!"
Cea mai gravă problemă pentru bătrânii săraci ai României. Economist: „Îngrozitor!"
În vreme de inflație explozivă, cei mai săraci români suferă frav, mai ales dacă sunt și bătrâni. Economistul Mircea Coșea a avertizat public, într-un interviu pentru Ziare.com, un...
#ce, #pensii, #sisteme , #stiri Angela Merkel

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  5. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  6. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  7. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  8. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  9. Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
  10. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”