BCE a cumparat obligatiuni ipotecare de 66 milioane euro

Luni, 13 Iulie 2009, ora 11:57
1218 citiri
BCE a cumparat obligatiuni ipotecare de 66 milioane euro

Banca Centrala Europeana (BCE) si bancile centrale din zona euro au cumparat obligatiuni ipotecare in valoare de 43 milioane euro, a anuntat luni BCE, ceea ce duce totalul la 66 milioane euro, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Vineri, BCE cumparase obligatiuni ipotecare de 23 milioane euro, ca parte a programului de 60 miliarde euro pentru cumpararea de obligatiuni ipotecare.

BCE si bancile centrale vor continua sa cumpere obligatiuni ipotecare denominate in euro de pe piata primara si secundara, in urmatorul an.

La inceputul lunii iunie, cancelarul german Angela Merkel a criticat bancile centrale, punand la indoiala deciziile acestora de a lua masuri non-standard pentru lupta impotriva crizei si cerand o revenire la decizii "rationale" privind politica monetara.

Majoritatea bancilor centrale majore, precum Federal Reserve si Bank of England, au implementat masuri non-standard mai agresive decat Banca Centrala Europeana (BCE), cum ar fi cumpararea de active.

Banca centrala americana, Federal Reserve, de exemplu, a anuntat in martie ca va cumpara obligatiuni guvernamentale pe termen lung de 300 miliarde dolari, pentru prima data din anii '60, in timp ce Bank of England a crescut limita pentru programul de cumparare a activelor, la 125 miliarde lire sterline. 

 

#bce, # obligatiuni, # active, # cumparare , #stiri Angela Merkel