Angela Merkel, aleasa pentru varianta 'suna un prieten' la 'Vrei sa fii milionar'

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 10:59
1643 citiri
Angela Merkel, aleasa pentru varianta 'suna un prieten' la 'Vrei sa fii milionar'

O scena inedita s-a petrecut la emisiunea 'Vrei sa fii milionar', difuzata de postul RTL: candidatul, Wolfgang Bosbach, 61 de ani, deputat si fost lider al grupului parlamentar al CDU (Partidul crestin-democrat) din Bundestag, ar fi vrut sa fie ajutat de cancelarul Angela Merkel la a 14-a intrebare, care valora 500.000 euro, relateaza lesechos.fr.

Dupa ce a epuizat celelalte variante de ajutor, lui Bosbach i-a venit ideea sa o sune de pe telefonul sau mobil pe Angela Merkel. Dupa doua incercari a renuntat fiindca prietenul apelat nu a putut fi contactat.

"Cred ca se ocupa de salvarea lumii", a spus omul politic, spre amuzamentul publicului. Liderul german a intervenit totusi in emisiune, trimitandu-i lui Bosbach un mesaj pe telefonul mobil: "OK, nu conteaza despre ce era vorba. Cu caldura, AM", i-a scris cancelarul german concurentului.

Cancelarului i s-a solicitat ajutorul in legatura cu o intrebare despre o masina de spalat

Wolfgang Bosbach nu a stiut sa raspunda la intrebarea: 'O masina de spalat din RDG, model WM66, a ajuns celebra fiindca utilizatorii puteau sa o foloseasca si la: a) producerea curentului electric b) pregatirea conservelor de fructe c) aspirarea prafului d) receptionarea unui post de radio vest-german? Raspunsul corect era b).

Neputand conta pe ajutorul ultimului joker, concurentul a preferat sa se retraga, castigand 125.000 euro. De aceasta suma vor beneficia doua fundatii de ajutorare a copiilor si a persoanelor cu dizabilitati.

Celalalt castigator al serii este chiar postul RTL care a anuntat, inainte de difuzarea emisiunii inregistrate, ca ajutorul Angelei Merkel va fi solicitat la o intrebare ce tine de fosta RDG, fara sa spuna mai mult. Rezultatul a fost o cota de piata de 26% si 9 milioane de telespectatori, incheie lesechos.fr.

#angela merkel, #vrei sa fii milionar, #emisiune TV, #cancelar Angela Merkel , #stiri Angela Merkel