Presedintele Francois Hollande, criticat de partidul cancelarului Angela Merkel

Joi, 30 Mai 2013, ora 17:49
1206 citiri
Presedintele Francois Hollande, criticat de partidul cancelarului Angela Merkel

Un oficial de rang inalt din cadrul partidului conservator al cancelarului Angela Merkel l-a criticat joi pe presedintele francez François Hollande, catalogand ca "nepotrivite" criticile pe care seful statului francez le-a formulat la adresa Comisiei Europene (CE).

"Critica lui Hollande este nepotrivita", a declarat Andreas Schockenhoff, un vicepresedinte al grupului parlamentar conservator (CDU-CSU), intr-un comunicat, cu cateva ore inainte de o intalnire, la Paris, intre presedintele francez si cancelarul german.

"Reactia lui Hollande arata disperarea considerabila a Guvernului sau care, dupa un an de la venirea la putere, nu a gasit inca raspunsuri eficiente unor probleme economice si financiare ale tarii", a adaugat Schockenhoff, presedintele Grupului de prietenie franco-german din cadrul Bundestagului, Camera inferioara a Parlamentului.

Presedintele francez François Hollande a declarat miercuri ca "Comisia (Europeana) nu are (dreptul) sa dicteze" Frantei ce "are de facut", dupa ce Bruxelles-ul a indemnat Parisul sa inceapa o reformare a sistemului pensiilor inca din acest an.

#Francois Hollande Franta, #presedinte Franta , #Cancelarul Germaniei