Internet dupa reguli stricte. Merkel vrea sa aplice modelul tratatelor comerciale in lumea digitala

Luni, 12 Iunie 2017, ora 07:30
6403 citiri
Internet dupa reguli stricte. Merkel vrea sa aplice modelul tratatelor comerciale in lumea digitala
Foto: Medical News Today

Cancelarul german Angela Merkel este de parere ca internetul are nevoie de un set de reguli mai stricte decat cele care guverneaza lumea digitala in prezent.

Avansul tehnologic si intrarea in noi teritorii au facut ca pana si cele mai puternice economii sa se simta nelinistite din punct de vedere al modului in care internetul influenteaza lumea actuala. In context, Markel insista pentru adoptarea unui set de reguli globale dupa modelul celor existente in cadrul Organizatie Mondiale a Comertului sau in acordul G-20, relateaza Reuters.

Actualele standarde de securitate nu mai corespund nivelului de evolutie tehnologica, a explicat Angela Merkel, in timpul unei vizite in Mexic.

Din acest punct de vedere, nemtii par sa se teama indeosebi de efectele pe care o prabusire a retelei din sectoarele industrial si financiar le-a avea asupra economiei.

"Inca nu avem reguli internationale in domeniu. Alti provideri s-ar putea ivi, unii care sa dezvolte noi tehnologii capabile sa prabuseasca un intreg sistem. Suntem inca la inceput din punct de vedere al gasiri unui sistem de reguli comune", a explicat Merkel.

Germania vrea sa foloseasca atuul presedintiei G-20, pe care o detine in acest moment, pentru a organiza un summit pe tema securitatii internetului, stabilind si standarde tehnice comune.

Summitul ar urma sa fie organizat luna viitoare in Hamburg, cancelarul german subliniind si faptul ca primul pas ar urma sa fie initiat in relatia UE-SUA, cele doua parti avand regului diferite in abordarea lumii digitale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord securitate IT, #relatii UE SUA, #angela merkel, #reguli internet , #Cancelarul Germaniei