Cancelarul german a aparat euro in mesajul de Anul Nou

Duminica, 01 Ianuarie 2012, ora 09:11
1675 citiri
Cancelarul german a aparat euro in mesajul de Anul Nou

Cancelarul german Angela Merkel a aparat moneda unica europeana, sambata, in mesajul televizat transmis cu ocazia Anului Nou, spunand ca a facut economia germana mai puternica.

"Multi dintre voi v-ati facut griji despre siguranta monedei noastre", a spus cancelarul, dar a reamintit ca euro a adus avantaje in cei zece ani de cand a fost pusa in circulatie.

"Euro a facut viata de zi cu zi mai usoara de atunci si ne-a facut economia mai puternica. In criza financiara si economica din 2008, ne-a protejat si a facut sa nu se intample cele mai rele lucruri. Astazi, puteti avea incredere ca fac tot ce-mi sta in putinta pentru a intari euro. Dar acest lucru va functiona numai daca Europa invata lectiile din trecut. Una dintre aceste lectii este ca o moneda comuna nu va avea cu adevarat succes pana cand noi, in Europa, nu cooperam mai mult decat obsinuiam sa o facem", a subliniat cancelarul german.

Merkel a avertizat ca drumul pana la depasirea crizei este inca lung si ar putea avea repercusiuni, dar la sfarsitul acestui drum, "Europa va iesi din criza mai puternica decat era la inceputul ei", considera cancelarul german.

Merkel s-a referit in mesajul de Anul Nou si la grupul de trei neonazisti descoperit in noiembrie, care intre 2000 si 2006 a ucis noua imigranti. Merkel i-a numit "o banda de teroristi si asasini", ale caror crime, ramase nepedepsite mai mult de zece ani, au dezvaluit "un grad incredibil de ura si xenofobie".

"Stiu ca nu putem repara suferinta familiilor, dar suntem datori, pentru ei si pentru noi, sa investigam complet crimele si sa-i aducem in fata justitiei pe toti cei implicati, inclusiv pe cei care i-au ajutat", a spus cancelarul Angela Merkel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mesaj an nou Angela Merkel, #moneda euro, #moneda unica, #Uniunea Europeana Angela Merkel, #cancelar german angela merkel , #Cancelarul Germaniei