Cancelarul Angela Merkel anunta reduceri ale impozitelor de sase miliarde euro pana in 2014

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 09:20
1098 citiri
Cancelarul Angela Merkel anunta reduceri ale impozitelor de sase miliarde euro pana in 2014

Coalitia aflata la putere in Germania a promis duminica seara o reducere a impozitelor in valoare de sase miliarde euro pana in 2014, ce vizeaza in principal veniturile mici si mijlocii, a anuntat la Berlin cancelarul Angela Merkel.

Contribuabilii germani sunt nevoiti sa astepte anul 2013, electoral in Germania, pentru o prima relaxare fiscala de doua miliarde de euro si 2014 pentru alte patru miliarde suplimentare, informeaza AFP.

"O adevarata consolidare a bugetului reprezinta un prealabil, dar in acelasi timp dorim sa le multumim cetatenilor pentru concesiile facute in perioada crizei financiare", a declarat cancelarul Angela Merkel la finalul unei reuniuni desfasurate la Berlin, la care au participat liderilor foarmatiunilor politice din coalitia guvernamentala.

Aceste reduceri ale impozitelor au constituit promisiunea de baza a guvernului de coalitie condus de Angela Merkel, dar mai ales a liberalilor din FDP, in timpul campaniei electorale din 2009.

Sechelele lasate asupra bugetului de recesiunea din acel an, precum si necesitatea de a redresa finantele publice pe fondul crizei datoriei europene au impiedicat indeplinirea acestui plan.

In 2010, contribuabilii germani au platit impozite in valoare totala de 530 de miliarde euro, mare parte incasate de statul federal si landuri. Relaxarea reprezinta deci mai putin de doi la suta din povara fiscala.

In afara reducerii impozitelor, calul de bataie al liberalilor, partidele au mai cazut de acord asupra unei reforme a sistemului de asigurari (majorarea contributiilor si beneficiilor) si o alocatie acordata parintilor care nu-si plaseaza copiii in crese, revendicare a crestin-socialilor bavarezi din CSU.

Masurile anuntate trebuie aprobate de deputatii din Bundestag, camera inferioara a parlamentului, dar si de Bundesrat, camera superioara ce reprezinta landurile. In aceasta, guvernul nu mai detine majoritatea, iar partidele de opozitie s-au declarat impotriva reducerii impozitelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angela merkel, #reduceri impozite , #Cancelarul Germaniei