Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Angela Merkel, liderul cel mai apreciat de cetatenii europeni

Angela Merkel, liderul cel mai apreciat de cetatenii europeni


Cancelarul german Angela Merkel este liderul cel mai apreciat de cetatenii europeni, iar presedintele francez Nicolas Sarkozy este cel mai nepopular, potrivit unui sondaj realizat in Germania, Spania, Italia, Franta si Marea Britanie.

Daca Nicolas Sarkozy si Angela Merkel se bucura de o notorietate comparabila in cele cinci tari (93 la suta Merkel si 92 la suta Sarkozy), presedintele francez este apreciat de 33 la suta dintre europeni si strange 58 la suta dintre opiniile nefavorabile, in timp ce cancelarul german este apreciata de 50 la suta dintre persoanele chestionata fata de 41 la suta care ii sunt nefavorabile.

David Cameron, premierul britanic, este cunoscut de 88 la suta dintre persoanele chestionate, iar rata parerilor pozitive este aproximativ aceeasi cu cea a parerilor negative, respectiv de 44 la suta.

Dintre nou-veniti, seful Guvernului italian Mario Monti este cunoscut de 74 la suta dintre persoanele chestionate, iar 36 la suta dintre ele au o parre buna despre el.

Spaniolul Mariano Rajoy este cel mai putin cunoscut dintre cei cinci lideri europeni (63 la suta). El este apreciat de 27 la suta dintre cetateni, in timp ce 34 la suta au o parere nefavorabila despre el.

Sondajul a fost realizat de institutul BVA pentru cotidianul francez 20minutes, in Franta, Germania, Marea Britanie, Italia si Spania, in perioada 20-29 februarie 2011, pe Internet, pe un esantion format din 4.217 persoane cu varste peste 15 ani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 899 ori