Piața de smartphone-uri din Europa în creștere: Samsung, Apple și Xiaomi în top

Sambata, 25 Mai 2024, ora 23:17
233 citiri
Piața de smartphone-uri din Europa în creștere: Samsung, Apple și Xiaomi în top
FOTO: GSMArena

Conform unui raport realizat de Counterpoint Research, piața de smartphone-uri din Europa a înregistrat o creștere semnificativă în primul trimestru al anului 2024, în linie cu trendul global.

Livrările de telefoane mobile inteligente din Europa au crescut cu 10% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Samsung, lider de piață în Europa

Samsung continuă să domine piața europeană, ocupând primul loc cu o cotă de piață de 32% în Q1 2024, ceea ce reprezintă o creștere de 7% față de primul trimestru din 2023. Această performanță este atribuită succesului modelelor Galaxy S24, precum și popularității seriilor Galaxy A55 și A35, care au fost bine primite de consumatori.

Scăderea livrărilor Apple

Apple, cu o cotă de piață de 25%, a înregistrat o ușoară scădere de 1% în livrările din Europa în Q1 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Fără un nou model iPhone SE mai accesibil, se estimează că livrările Apple vor continua să scadă până la lansarea noii game iPhone 16, așteptată în toamna acestui an.

Xiaomi în creștere

Xiaomi a înregistrat o creștere de 11% în livrările din Europa în Q1 2024, ajungând la o cotă de piață de 18%. Modelele din seria Redmi Note 13 au avut un succes deosebit în țări din Europa de Vest, precum Spania și Italia. Cu toate acestea, în Europa Centrală și de Est, Xiaomi a pierdut teren în fața unor competitori precum Samsung și Tecno.

Performanțele Realme și Honor

Realme a fost unul dintre principalii performeri ai primului trimestru din 2024, cu o cotă de piață de 4% și o creștere de 59% față de aceeași perioadă a anului trecut. Realme a avut vânzări semnificative în țări vest-europene, precum Italia și Spania, dar și în Turcia, Ucraina și Ungaria, datorită succesului modelelor din seria C și a noului Realme 12.

Honor a înregistrat o creștere impresionantă de 67% în livrările din Europa în Q1 2024, depășind Oppo și ajungând la o cotă de piață de 4%. Modelele Honor au fost foarte bine primite pe piețele din Europa de Vest, unde livrările s-au dublat comparativ cu anul trecut, datorită succesului terminalelor Magic V2, Magic 6 și Honor 90.

...citeste mai departe despre "Piața de smartphone-uri din Europa în creștere: Samsung, Apple și Xiaomi în top" pe Ziare.com

Liderul clasamentului brandurilor trece de o bornă astronomică. O tehnologie de ultimă generație propulsează o nouă marcă în top 10
Liderul clasamentului brandurilor trece de o bornă astronomică. O tehnologie de ultimă generație propulsează o nouă marcă în top 10
Compania de tehnologie Apple Inc are cel mai valoros brand din lume și primul care este evaluat la peste 1.000 de miliarde de dolari, potrivit unul clasament realizat de o firmă britanică de...
Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
Un parteneriat între companiile Apple și OpenAI va permite utilizatorilor de iPhone și Mac accesul la ChatGPT. Apple vrea astfel să îmbunătățească asistentul vocal Siri și sistemele de...
#Android, #smartphone, #telefoane mobile, #apple , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. OPPO pregătește lansarea globală a modelului Find X8 Ultra. Cu ce specificații vine
  3. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  4. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  5. AMD a lansat noua familie de procesoare Ryzen 9000 la Computex 2024
  6. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  7. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  8. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose