Google introduce o nouă funcție pentru promovarea aplicațiilor în Android

Marti, 21 Mai 2024, ora 18:15
135 citiri
Google introduce o nouă funcție pentru promovarea aplicațiilor în Android
FOTO: GSMArena

Google a lansat o nouă funcție pentru Android, menită să promoveze aplicațiile în afara Play Store-ului. Această funcție a fost prezentată la conferința pentru dezvoltatori Google I/O 2024.

În cadrul conferinței, Google a detaliat un plan pentru a atrage utilizatorii înapoi în aplicațiile deja instalate pe dispozitivele lor și pentru a-i introduce în aplicații noi. Aceasta va oferi dezvoltatorilor un loc unic pentru a-și expune conținutul. Peste 35 de dezvoltatori parteneri, printre care Spotify, Pinterest, Tumblr, TikTok și Shopify, testează deja noua funcție.

Funcționalitățile noi

Mekka Okereke, directorul general pentru aplicații al Google Play, a explicat în timpul unei sesiuni de informare pentru dezvoltatori la I/O că noua funcție va organiza automat cel mai bun și cel mai frecvent conținut din aplicațiile instalate pe telefoanele Android. Utilizatorii vor putea lansa experiențe pe ecran complet, imersive, care evidențiază și organizează conținutul important din aplicațiile lor. Aceste experiențe vor fi disponibile printr-o simplă atingere.

Noua funcție, denumită „Engage”, va permite dezvoltatorilor să ofere linkuri directe care deschid pagini specifice în aplicațiile lor mobile. Google a demonstrat că aceste linkuri pot duce utilizatorii la sarcini specifice într-o aplicație. De exemplu, atingerea unei imagini cu încălțăminte va aduce utilizatorul la o pagină dintr-o aplicație de cumpărături, unde acesta poate finaliza achiziția.

Funcția Engage va grupa conținut din aplicații similare pentru a încuraja utilizatorii să le utilizeze din nou. Astfel, dezvoltatorii pot oferi recomandări și promoții personalizate, asigurându-se că utilizatorii descoperă conținut valoros. În plus, funcția va recomanda aplicații noi, folosind conținut atrăgător din acestea.

...citeste mai departe despre "Google introduce o nouă funcție pentru promovarea aplicațiilor în Android" pe Ziare.com

#Android, #aplicatii, #google play , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. OPPO pregătește lansarea globală a modelului Find X8 Ultra. Cu ce specificații vine
  3. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  4. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  5. AMD a lansat noua familie de procesoare Ryzen 9000 la Computex 2024
  6. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  7. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  8. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose