Vom avea crestere economica pozitiva, si in al doilea trimestru (Andreea Paul Vass)

Joi, 30 Iunie 2011, ora 01:10
1502 citiri
Vom avea crestere economica pozitiva, si in al doilea trimestru (Andreea Paul Vass)

Consilierul primului-ministru Emil Boc, Andreea Paul Vass, a apreciat ca si trimestrul II va marca o crestere economica pozitiva, in contextul in care cresterea exporturilor ramane una sustinuta, potrivit Newsin.

Invitata sa comenteze o declaratie recenta a lui Jeffrey Franks, potrivit careia ritmul de crestere economica a Romaniei ar putea sa incetineasca in trimestrul II, Vass a raspuns: "In trimestrul II ramanem pe crestere economica pozitiva (...) Exporturile isi continua ritmul de crestere cu doua cifre. Pe primele patru luni avem o crestere de 36% fata de primele patru luni ale anului 2010. Din acest punct de vedere, ingrijorarile nu-si au rostul."

La randul sau, secretarul de stat din Ministerul de Finante, Bogdan Dragoi a precizat ca Romania are suficiente fonduri pentru a plati datoriile scadente in luna iulie, de 2,45 miliarde de euro. De asemenea, Dragoi a afirmat ca Romania are capacitatea de a-si finanta deficitul bugetar de pe pietele externe.

Totusi, Dragoi a admis ca evolutiile din Grecia au crescut costurile imprumutului de pe pietele externe pentru Romania, fiind vorba de un risc de contagiune care a afectat, din perspectiva finantarii, si state precum Bulgaria, Ungaria sau Croatia.

Dragoi a afirmat ca statul roman isi propune sa emita obligatiuni pe pietele externe in momentul oportun pe piata, astfel incat costurile sa fie cat mai mici.

"Cand gasesti un moment oportun, emiti. Am facut un update al programului ca sa accesam pietele americane. Datorita contextului actual, cauti sa ai cat mai multa flexibilitate si cat mai multe piete pe care te poti adresa", a mai spus Dragoi. 

Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#andreea paul vass, #crestere economica, #romania, #criza grecia , #stiri Andreea Paul Vass