Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vass: Stimulentele vor fi in cota procentuala

Vass: Stimulentele vor fi in cota procentuala

Andreea Paul Vass, consilier al premierului, a declarat, joi, ca stimulentele pentru angajatii din Ministerul Finantelor vor fi acordate in cota procentuala, in functie de nivelul depasirii planului de incasari la buget, informeaza Mediafax.

"Exista o puternica presiune din partea PDL pentru diminuarea cotei unice" a declarat Andreea Paul Vass, referindu-se la proiectul legislativ initiat de senatorul Iulian Urban, care a trecut prin comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital.

Proiectul de lege, pentru care Guvernul a dat aviz negativ, prevede reducerea de la 16% la 10% a cotei de impozitare a veniturilor.

"Presiunile se analizeaza si, in masura in care reusim sa compensam pierderea estimata de 7-9 miliarde lei anual, prin diminuarea cotei unice la 10-12%, putem discuta despre acest lucru. Atat timp cat nu compensam veniturile, este doar o presiune politica", a mai spus Vass, la seminarul "Tax & Law - efecte si consecinte ale noilor modificari fiscale".

Cota de impozitare actuala, de 16%, a fost introdusa la 1 ianuarie 2005 de Cabinetul Tariceanu.


Ea a aratat ca Legea salarizarii unitare propune egalizarea salariilor interinstitutionale pentru aceeasi functie.


"Orice stimulent nu se va mai acorda uniform angajatilor, ci pe criterii de performanta. Nu vor mai exista stimulente care ajung la un salariu sau de trei ori nivelul salariului, ci se vor acorda angajatilor cu o activitati legate de reducerea evaziunii fiscale sau accesarea fondurilor europene", a spus Andreea Paul Vass.


Ea a mai spus ca pentru majorarea salariilor sunt necesare fie cresterea fiscalitatii, fie o eficienta mai buna a activitatii functuinarilor publici.


Premierul Emil Boc a declarat miercuri ca stimulentele salariale pot fi platite la Ministerul Finantelor doar angajatilor care contribuie la combaterea evaziunii fiscale, insa rezultatele inregistrate pana in prezent la nivelul institutiei nu sunt pe masura solicitarilor si a planului de incasari stabilit.


"Cei care sunt performanti si depasesc planul au dreptul conform legii la stimulente proportional cu nivelul cu care au depasit. Maniera aceasta nediferentiata, la toata lumea, nu mai poate continua. Cand evaziunea fiscala va fi diminuata, da stimulente", a spus Boc.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1257 ori
Citeste mai multe despreangajati criterii performanta stimlente vass