Vass: Instabilitatea politica afecteaza relansarea cresterii economice

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 13:24
1989 citiri
Vass: Instabilitatea politica afecteaza relansarea cresterii economice

Consilierul economic al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass, a declarat miercuri ca instabilitatea politica, indiferent de cine este generata, de catre Putere sau de catre Opozitie, lezeaza semnificativ perspectivele relansarii cresterii economice, precizeaza NewsIn.

"Instabilitatea politica, indiferent de cine este generata, fie de catre Opozitie, fie de catre partidele aflate la guvernare, lezeaza semnificativ perspectivele relansarii cresterii economice.

Anul 2011, si nu numai, intreaga perioada actuala trebuie sa evite capcane majore si in aceeasi masura sa valorifice sansele majore pe care le-a deschis criza economica si financiara globala", a spus Vass.

Potrivit acesteia, flexibilizarea pietei muncii este o provocare foarte importanta pentru Romania.

"Principala capcana pe care Romania trebuie sa o evite acum, am numit capcana venitului mediu, adica foarte multe tari reusesc sa treaca de la grupul tarilor cu venituri mici la grupul tarilor cu venituri medii, saltul la clasa de venituri superioara este in cele mai multe cazuri ratata din cauza faptului ca aceste tari cresc costurile si pierd competitivitatea.

Principala provocare careia Romania trebuie sa-i ofere un raspuns este flexibilizarea pietei muncii, si cine are senzatia ca Romania este o insula solitara in economia globala se inseala amarnic", a adaugat Vass.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#instabilitate politica, #relansarea economica, #vass , #stiri Andreea Paul Vass