Vass: Fara femei si IMM-uri Romania nu se poate relansa economic

Joi, 27 Mai 2010, ora 14:15
1746 citiri
Vass: Fara femei si IMM-uri Romania nu se poate relansa economic

Andreea Paul Vass, consilier personal al premierului Emil Boc, a declarat joi ca fara femei si IMM-uri nu exista competenta in mediul de afaceri, iar Romania nu se poate relansa economic, transmite Mediafax.

"Am vorbit succint cu secretarul de stat Irinel Cristu (din Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri - n.r.) sa cautam solutii de incurajare a implicarii femeilor din mediul rural in activitatea antreprenoriala", a spus Vass, prezenta la un forum pe tema IMM-urilor.

Ea a pornit de la faptul ca in sala de conferinte erau multe femei.

"Ma bucur ca vad multe femei in sala si, de asemenea, in prezidiu, asta arata ca exista competenta in mediul de afaceri, mai multa decat in politica.

Fara femei si IMM-uri nu exista competenta, fara femei si IMM-uri Romania nu se poate relansa economic", a afirmat Vass.

Vicepresedintele European Microfinance Network contrazice spusele Andreei Paul Vass

Pe de alta parte, reprezentantul retelei europene de microfinantare, organizatie care promoveaza solutii de microfinantare in Uniunea Europeana, a aratat ca in Romania exista deja un program de sprijinire a femeilor din mediul rural care doresc sa devina antreprenori.

"Ma intreb de ce doamna Vass nu stie ca exista un program de sprijinire a femeilor din zona rurala, cu un buget de cinci milioane de euro. Daca nu finantam idei de antreprenoriat atunci turnam in nisip cinci milioane de euro", a declarat, la forum, Maria Doiciu.

Doiciu s-a referit la programul operational sectorial de dezvoltare a resurselor umane derulat de Ministerul Muncii.

Ea a mentionat ca sunt foarte multe programe de pregatire a antreprenorilor, insa principala problema este ca nu exista o coordonare cu sursele de finantare.

#economic, #femei, #imm, #relansare, #vass , #stiri Andreea Paul Vass