Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Se mai reduce CAS?

Se mai reduce CAS?

Iesirea din recesiune ar fi trebuit sa aduca dupa ea reducerea contributiilor sociale, insa acest lucru intarzie sa apara. 

Dupa ce s-a transmis mesajul revenirii economiei, din directii guvernamentale, urmatorul subiect abordat a fost scaderea presiunii fiscale care pune greutate pe piata muncii.

In luna ferbruarie, Andreea Paul-Vass, consilierul premierului Emil Boc, declara ca "viteza cu care se va reduce CAS depinde de viteza de crestere economica si avem toate argumentele necesare pentru a fi optimisti", potrivit Adevarul.


In consecinta, daca economia a inregistrat o crestere de 1,7% in primul trimestru, atunci reducerea CAS ar trebui sa se faca tot cu 1,7%.


O luna mai tarziu, Ioan Botis, ministrul Muncii la acea vreme, anunta ca subiectul reducerii contributiilor sociale va fi discutat in luna iunie.


Despre reducerea CAS a vorbit pana si Jeffrey Franks, care a conditionat scaderea CAS cu marirea gradului de colectare a fondurilor la bugetul de stat.


Intrebata acum daca ceea ce a declarat in luna februarie ramane valabil, mai exact, daca CAS-ul se reduce proportional cu cresterea economica, Andreea Paul-Vass a declarat celor de la Adevarul ca analizele pentru aplicarea acestei masuri au fost intr-adevar facute.


O decizie se va lua in curand insa "nu vreau sa va vand iluzii", a mai spus consilierul premierului. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 999 ori