Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

125.000 de bugetari, restructurati in 2011

125.000 de bugetari, restructurati in 2011

Numarul angajatilor din sectorul bugetar care va fi redus anul viitor depinde de evaluarile fiecarei institutii publice, dar poate aparea nevoia unor suplimentari de restructurare de 125.000 persoane pe langa cei 70.000 bugetari restructurati in 2010, spune Andreea Vass-Paul, consilierul premierului, potrivit Mediafax.

"Viteza cu care se reia cresterea salariilor si a pensiilor depinde in mare masura de viteza cu care restructuram numarul de bugetari in administratia publica.

Ne-am propus in acelasi pachet de masuri de austeritate o restructurare de cel putin 70.000 de bugetari pana la sfarsitul anului, ori asta se traduce in revenirea foarte rapida la nivelul actual al salariilor si pensiilor", a spus consilierul premierului, intr-o declaratie acordata Pro TV.


Intrebata care este cifra de restructura pentru 2011, Andreea Paul-Vass a raspuns ca "o analiza de optimalitate care porneste de sus in jos" poate sa reclame nevoia unor suplimentari de restructurare de 125.000 persoane.


Ea a precizat totodata ca, in realitate, cifra reala si concreta va rezulta din propunerile prezentate de fiecare institutie publica in parte, pe baza propriei analize de cost- beneficiu, a normativelor de personal si standardelor de cost, respectiv analiza calitatii serviciului public de care raspund.


"Este doar un calcul de optimalitate, o analiza la nivel macro care reclama nevoia de diminuare a numarului de bugetari cu exact surplusul nejustificat economic din anii 2007-2008, cand avem de a face cu o supraincarcare a aparatului public cu 250.000 de persoane, ori efortul acesta va fi de a ajunge la nivelul de inzestrare cu personal la nivelul anului 2007", a aratat consilierul. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1515 ori
Citeste mai multe desprebugetari concedieri restructurare