Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vass: Veniturile agricultorilor din Romania, cea mai mare crestere din UE

Vass: Veniturile agricultorilor din Romania, cea mai mare crestere din UE


Venitul real pe lucrator in agricultura romaneasca a crescut cu 43,7%, in 2011, fata de anul precedent, Romania inregistrand cea mai mare crestere din Uniunea Europeana, cu mult peste cresterea medie europeana, de 6,7%, potrivit unui studiu realizat, pe baza primelor estimari ale Eurostat, de Andreea Paul Vass, consilier de stat al premierului.

Potrivit statisticilor, rata de ocupare a populatiei in varsta de munca este in usoara consolidare in Romania.

Rata de ocupare a populatiei in varsta de munca (15-64 ani) a fost de 59,1%, in al treilea trimestru din anul 2011, cu 0,3 puncte procentuale mai mare decat in trimestrul anterior, dar a ramas sub nivelul inregistrat in trimestrul al treilea din 2010.

In contextul Strategiei Europa 2020, Romania a stabilit atingerea unei rate de ocupare a populatiei in varsta de 20-64 ani de 70%. In al treilea trimestru din acest an, se afla la o distanta de 6,7 puncte procentuale de tinta asumata, cu o rata de ocupare de 63,3% pentru acest segment de varsta.

Rata somajului (potrivit datelor Biroului International al Muncii) s-a mentinut, in trimestrul al treilea din anul 2011, la acelasi nivel ca in trimestrul precedent.

Rata somajului BIM a ramas la nivelul de 7,2% in al treilea trimestru din acest an, la fel ca in trimestrul anterior. Totusi, este in crestere fata de trimestrul corespunzator din anul 2010, cand a atins nivelul de 6,9%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1752 ori