Ce sprijin financiar ofera statul roman tinerilor afaceristi

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 14:23
2869 citiri
Ce sprijin financiar ofera statul roman tinerilor afaceristi

Consilierul primului ministru pe probleme economice, Andreea Paul Vass, a anuntat vineri ca peste 1.300 de antreprenori au beneficiat anul trecut de ajutor din partea statului, prin trei programe guvernamentale.

"Guvernul s-a implicat activ in sprijinirea mediului de afaceri si incurajarea antreprenoriatului, ca motor de crestere economica. Pana in momentul de fata, peste 1.300 de antreprenori au fost sustinuti prin intermediul a trei programe destinate stimularii IMM-urilor - Programul Mihail Kogalniceanu, Programul pentru tinerii debutanti in afaceri si Programul Start", a explicat Andreea Paul Vass.

"Mediul de afaceri a agreat aceste programe, motiv pentru care in anul 2012 sunt alocate 21 milioane de lei pentru Programul pentru tinerii debutanti in afaceri, 10 milioane lei pentru Programul Start si 70 milioane lei pentru Programul Mihail Kogalniceanu", mai noteaza Andreea Paul.

In cadrul Programului Mihail Kogalniceanu au fost semnate pana in prezent 408 contracte cu bancile.

Programul Mihail Kogalniceanu ofera fiecarui antreprenor posibilitatea de subventionare a maximum 70% din rata dobanzii

"Pana in prezent, in cadrul programului au fost inregistrate peste 3.600 aplicatii. Dintre acestea, peste 3.400 de dosare au fost deja evaluate, iar 2.694 dosare au fost admise de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri. 408 de contracte au fost semnate cu bancile pana acum, iar numarul acestora va creste accelerat in perioada ce urmeaza", a aratat consilierul primului ministru.

Programul Mihail Kogalniceanu ofera fiecarui antreprenor posibilitatea de subventionare a maximum 70% din rata dobanzii si garantii de stat pentru maximum 80% din valoarea creditului.

Pentru programul Start s-au inscris 416 firme, dintre care 100 sunt beneficiari. Prin acest program, microintreprinderile cu o vechime mai mica de 2 ani pot beneficia de o alocatie financiara nerambursabila de maximum 70% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Andreea Paul mai precizeaza ca, pentru cel de-al treilea program, dedicat tineriilor debutanti in afaceri, au aplicat 1.256 de persoane, dintre care 807 sunt beneficiari.

Acest program prevede acordarea de fonduri nerambursabile de pana la 10.000 euro, garantii in proportie de 80% din valoarea creditului si scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale pentru maximum 4 angajati. Antreprenorul are obligatia de a angaja cel putin 2 persoane.

#andreea paul vass, #guvern IMM, #sprijin guvernamental IMM, #antreprenori sprijin guvern, #program mihail kogalniceanu , #Consilier Prim Ministru