H&M discuta deschiderea unui magazin in centrul ParkLake Plaza din Titan

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 09:14
3163 citiri
H&M discuta deschiderea unui magazin in centrul ParkLake Plaza din Titan

Cushman&Wakefield negociaza aducerea retailerului suedez de fashion H&M (Hennes&Mauritz) in cadrul proiectului ParkLake Plaza, a declarat directorul general al firmei de consultanta imobiliara, Razvan Gheorghe, care se ocupa in exclusivitate de inchirierea spatiilor din centrul comercial, relateaza Mediafax.

"Negociem aducerea H&M in proiectul ParkLake.

Le-a placut proiectul, dar nu am semnat inca nimic cu ei, dar la nivelul unei astfel de companii nu se arunca cu vorbe", a spus Gheorghe.

Despre intrarea H&M pe piata romaneasca s-a scris de mai multe ori in presa centrala, iar in acest an s-a vorbit inclusiv de negocieri avansate intre reprezentantii retailerului suedez si Anchor Grup, proprietarul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania. Proiectul ParkLake Plaza urmeaza sa fie dezvoltat pe locul fostei baze sportive "Spartac" din Parcul IOR din cartierul Titan din Bucuresti.

Initial, cele doua companii care sunt implicate in constructia proiectului, firma irlandeza Caelum Development si compania portugheza Sonae Sierra, au anuntat ca vor investi peste 500 milioane de euro, din care 60% din fonduri ar putea fi asigurate din credite bancare.

Proiectul prevedea constructia unui centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 110.000 metri patrati si 3.000 de locuri de parcare.

"Dezvoltatorii negociaza obtinerea finantarii, sunt in discutii avansate cu trei banci, dar nu au reusit sa stranga intreaga suma de care au nevoie, respectiv circa 150 de milioane de euro.

Sper ca pana la sfarsitul anului sa poata fi rezolvata problema finantarii", a precizat Gheorghe, adaugand ca proiectul a fost modificat urmand sa fie construita o suprafata inchiriabila de doar 80.000 de metri patrati.

El a aratat ca aproximativ 40% din spatii sunt inchiriate, principalul chirias fiind reteaua de hipermarketuri Cora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#h&m, # magazin, # titan , #stiri Anchor