Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Despartire cu "manusi" in lumea publicitatii

Despartire cu "manusi" in lumea publicitatii
Marcel Straut, director general Bigger Grup, si Stefan Iordache, Chief Operativ Officer Leo Burnett Group, au declarat ca vor ramane prieteni. Stefan Iordache, director de operatiuni Leo Burnett Group, si Marcel Straut, director general Bigger Group, au decis sa-si desparta drumurile in afaceri.
Cu cinci zile inainte de Craciun, Stefan Iordache, Chief Operativ Officer Leo Burnett Group, a anuntat intr-un comunicat difuzat presei ca se retrage din actionariatul agentiilor Bigger Media si Bigger Creative. Acelasi document preciza si retragerea Publicis Groupe Hondings din Bigger Media.

Anuntul, care a surprins lumea publicitatii romanesti, a venit la scurt timp dupa ce grupul Starlink (format din Starlink Media, Starlink Creative Services si Starlink Creative Production) s-a rebranduit in Bigger Group. Asa cum a fost formulat comunicatul - scurt si sec -, retragerea lui Iordache pare "o scrisoare de adio" catre Marcel Straut, directorul general si principalul asociat din Bigger Group.

Cei doi, impreuna cu Ioana Iordache, CEO Leo Burnett Group, Bogdan Naumovici, director de creatie 23 Communication, Carmen Chipuc, managing director Starcom (agentia de media a grupului Leo), au infiintat in 2003 compania Starlink Media.

La acestia s-a alaturat si Publicis Groupe Hondings, patronul international al Leo Burnett. Starlink a fost lansata ca o agentie de media pentru a consolida pozitia grupului Leo pe piata romaneasca. Marcel Straut a fost cooptat de fratii Ioana si Stefan Iordache din echipa de "lupi tineri" (Radu Budes si Catalin Sandulache) care a plecat de la regia ARBO Media si a infiintat regia Splendid Media.

La solicitarea "Adevarul", Stefan Iordache s-a abtinut sa mai faca vreo declaratie. Totusi, a precizat ca "ma consider norocos ca l-am cunoscut pe Marcel si ca suntem prieteni". La Registrul Comertului, retragerile lui Iordache si a Publicis Groupe Holdings nu au fost operate. Stefan Iordache a spus ca aceste schimbari se vor face in urmatoarele doua saptamani. L-am intrebat pe Marcel Straut care sunt motivele despartirii si daca au existat neintelegeri cu Stefan Iordache.

"Nu este o cearta. Si acum suntem prieteni. Grupul Bigger s-a dezvoltat atat de mult incat nu-si mai avea rostul sa stea sub aceeasi umbrela a Leo Burnett si Starcom. Pentru unii clienti era putin ciudat sa participe amandoua companiile la aceleasi pitch-uri. Acum suntem pe picioarele noastre", a declarat Marcel Straut. Oricum, a mai spus Straut, Stefan Iordache nu se implica in operatiunile companiei Starlink.

Oamenii de la Leo se vor retrage din Bigger

Cele doua retrageri din Bigger Group vor consta in cesiunea simpla de actiuni la valoarea nominala. "Nu vor fi sume vehiculate si tranzactionate intre noi", precizeaza Straut. El a mai spus ca, in viitor, se vor retage din Bigger Media si ceilalti asociati care au legatura cu Leo Burnett: Ioana Iordache, Bogdan Naumovici si Carmen Chipuc. In locul lor vor fi atrasi oameni din companie: Eugen Terchila si Mihaela Stanoiu. "Vom atrage noi colegi (seniori) din companie in actionariat pentru a-i fideliza si pentru ca ei sa simta ca sunt parteneri in aceasta firma", spune Straut.

Bigger Group porneste ca o agentie independenta pe apele involburate ale publicitatii romanesti. Orice "parama" cu vreo retea internationala a fost rupta. Echipa de conducere este formata din Marcel Straut, director general, Stefan Voloaca, director de creatie, Eugen Terchila (media) si Luciana Zamfirescu. Cifra de afaceri a grupului estimata pentru anul 2007 este aproximativ 11,5 milioane de euro. Bigger Grup are in prezent 82 de angajati.

Nicicand, in lumea publicitatii, despartirea n-a fost atat de blanda.

Structura Bigger Group

Bigger Media (fosta Starlink Media) - agentie de media

Asociati: Marcel Straut - 38%, Stefan Iordache - 18%, Carmen Chipuc - 5%, Ioana Iordache - 17%, Bogdan Naumovici - 5%, Publicis Groupe Holdings BV - 17%.

Anul infiintarii: 2003

Bigger Creative (fosta Starlink Creative Services) - agentie de publicitate

Asociati: Stefan Iordache - 30%, Marcel Straut - 32%, Stefan Voloaca - 28%, Roxana Buha - 5%, Eugen Terchila - 5%.

Anul infiintarii: 2006

Bigger Events (fosta Starlink Creative Production) - agentie BTL

Asociati: Marcel Straut - 35%, Stefan Voloaca - 5%, Roxana Buha - 10%

Bogdan Cheroiu - 25%, Luciana Zamfirescu - 25%.

Anul infiintarii: 2007

Clienti: Anchor Group, Abbott Laboratoires, Adevarul Holding, Agroli Group, Ascendis Consulting, Bere Mures, Biofarm, Brenac, Cheque Dejeuner, CitiFinancial, Chronotime, Dom Perignon, EuroExpo, Expo Top Construct, First One Communication, Fuchs, Hennessy, Lemarco, Metropolis Residence, MedLife, Ministerul Afacerilor Externe, Neopeninsula Residence, Peter Murray, Planorama, Storck, Teknosa, Unicoms, Yves Rocher.

Nota: Stefan Iordache si Publicis Groupe Holdings au anuntat retragerea din Bigger Media si Bigger Creative, respectiv Bigger Media.

<a href=http://www.adevarul.ro/articole/despartire-cu-manusi-in-lumea-publicitatii/337694 target=_blank>Adevarul</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3062 ori