Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Anchor Grup a obtinut cea mai mare finantare imobiliara din acest an

Anchor Grup a obtinut cea mai mare finantare imobiliara din acest an
Anchor Grup a obtinut de la Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si HVB Bank Romania (HVB) un imprumut in valoare de 124 de milioane de euro, fiind cea mai mare finantare in domeniul imobiliar din 2005.Imprumutul este destinat sa finanteze Anchor Plaza, o noua cladire de birouri cu o suprafata de 30.000 de metri patrati langa Plaza Romania, si sa refinanteze Bucuresti Mall si Plaza Romania, cel mai mare portofoliu de centre comerciale in Romania.

"Este o oportunitate excelenta pentru dezvoltarea Anchor Grup SA datorita acestei finantari puternice. Imprumutul de 124 milioane de euro reprezinta o solutie de finantare unica avand propriile avantaje. Suntem convinsi ca Anchor Grup SA a dovedit ca este lider de piata, demonstrand o crestere sustinuta a afacerii sale si credibilitate printre institutiile financiare", a spus directorul general al Anchor Grup, Ali Ergun Ergen.


Claudius Ferentz, senior manager al BA-CA, divizia CEE Real Estate Finance, a declarat: "Consideram ca Romania este una din cele mai atractive piete in domeniul imobiliar din Europa Centrala si de Est, si suntem pregatiti sa alocam resurse suplimentare proiectelor importante din aceasta tara".


Divizia CEE Real Estate Finance din cadrul BA-CA a acordat impreuna cu HVB finantari de peste 300 de milioane de euro in ultimii trei ani pentru proiecte imobiliare de amploare.


HVB Bank este cea mai activa banca de pe piata imobiliara romaneasca, cu peste 100 de clienti si cu mai mult de 163 milioane de euro in angajamente de real estate.


Cu o investitie de peste 100 de milioane de euro pe piata de retail din Romania, Anchor Grup SA se concentreaza spre o crestere pe orizontala dar si pe verticala, largindu-si afacerea sa de baza, centrele comerciale, prin construirea unei cladiri de birouri in zona Plaza Romania chiar in acest an.Banii Nostri

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 904 ori