Prejudiciu imens provocat de „mafia fierului vechi”. Peste 8000 de sesizări trimise Poliției

Luni, 24 Iunie 2024, ora 12:59
264 citiri
Prejudiciu imens provocat de „mafia fierului vechi”. Peste 8000 de sesizări trimise Poliției
ANAF Antifraudă FOTO Facebook/DGAF

ANAF a trimis la Poliție peste 8000 de sesizări pentru neplata impozitelor și contribuțiilor cu reținere la sursă, în primele șase luni ale anului 2024. De asemenea, în urma controalelor, au identificat o afacere ilegală, cu colectarea fierului vechi, activitatea care a generat un prejudiciu în valoare de un milion de euro.

Conform Hotnews, la sfârșitul lunii mai a.c, polițiștii din județul Giurgiu au pus în aplicare 6 mandate de perchezitie în Giurgiu și Ilfov, la persoane fizice și juridice. Cercetările vizează evaziunea fiscală. Conform Poliției, în perioada martie-septembrie 2022, reprezentanții unei firme ar fi livrat către trei operatori economici cantități însemnate de deșeuri feroase și neferoase, în valoare de aproximativ 27 milioane de lei.

Neplata impozitelor și a contribuțiilor se pedepsește cu închisoare

Pentru a părea că totul este legal, banii din afacerile ilegale cu fier vechi erau virați în conturile societății și retrași prin intermediul cardurilor bancare. Bugetul a fost prejudiciat cu 4.8 milioane lei, ca urmare a neînregistrării în actele contabile ale societății a facturilor fiscale de livrare deșeuri, precum și a neachitării contribuției fondului de mediu, menționează sursa citată.

În primele șase luni ale anului 2024, au fost întocmite 661 de dosare penale au fost înregistrate în baza sesizării structurilor din Ministerul Finanțelor.

Potrivit Poliției, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 1 an la 5 ani sau cu amendă reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege, a impozitelor şi/sau contribuţiilor.

...citeste mai departe despre "Prejudiciu imens provocat de „mafia fierului vechi”. Peste 8000 de sesizări trimise Poliției" pe Ziare.com

Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
Pentru că PSD+PNL figurează cu prima șansă în sondaje pentru a forma guvernul și după alegerile parlamentare de la final de 2024, din ce în ce mai mulți economiști avertizează cu privire...
#ANAF evaziune fiscala, #fier vechi, #impozite, #contributii sociale , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Putin a infiltrat un cal troian într-un stat NATO: 60 de ani va depinde de Rusia
  2. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  6. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  7. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"