Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actualitati Bloombiz - 23 Iunie 2006

Actualitati Bloombiz - 23 Iunie 2006
Lufthansa suplimenteaza zborurile spre Timisoara * Genesys Systems lanseaza o oferta speciala pentru IMM-uri * Forum pan-european pentru dezvoltarea parteneriatelor public-private * Teren de golf in Poiana Brasov * Afacerile ANA Hotels au trecut de 15 milioane de euro * Auto Italia: au crescut vanzarile in detrimentrul profitului * Bank of Cyprus ofera 3,78 mld. euro pentru Emporiki * Adobe va distribui Google ToolbarLufthansa suplimenteaza zborurile spre Timisoara
Lufthansa suplimenteaza, incepand din 26 iunie, numarul de zboruri din Timisoara prin introducerea celei de-a doua curse zilnice catre Munchen. Noul zbor de seara va dubla practic numarul de zboruri pe ruta Timisoara - Munchen si viceversa de la 6 la 12 pe saptamana, reprezentand o suplimentare a capacitatii de 100 la suta.

Operand zilnic (cu exceptia zilei de sambata), acest nou zbor decoleaza din Timisoara la ora 19,50 si aterizeaza la Munchen, la 20,20, ora locala.

Zborul din Munchen catre Timisoara decoleaza la ora 16,55 si aterizeaza la Timisoara la ora 19,20. Cu 12 zboruri saptamanale din Timisoara catre Munchen, Lufthansa ofera pasagerilor sai atat conexiuni perfecte catre peste 100 destinatii in intreaga lume, cat si flexibilitate sporita in planificarea calatoriilor.

Prin cea de a doua frecventa de zbor din Timisoara catre Munchen, atat destinatiile intercontinentale, cum ar fi Hong Kong sau Shnaghai, precum si destinatiile europene cum ar fi Amsterdam, Bruxelles, Paris, Copenhaga, Londra sau Zurich devin mult mai accesibile.


Genesys Systems lanseaza o oferta speciala pentru IMM-uri

Genesys Systems a lansat, incepand cu luna iunie, site-ul web www.genesys4s.ro, special conceput pentru a oferi informatii detaliate cu privire la oferta de solutii, servicii, sisteme si software pentru clienti de tip corporate.

Noul website propune si o oferta speciala pentru IMM-uri, concretizata intr-un pachet promotional care include server DELL, licente Microsoft si servicii profesionale.

Genesys 4S defineste un concept de business performant si flexibil, adaptat celor mai exigente cerinte ale clientilor companiei si dezvoltat pe patru directii strategice: solutii Enterprise & SMB: solutii complexe pentru companii si institutii mari, solutii pentru IMM-uri; servicii profesionale: o oferta competitiva de servicii pentru o gama completa de produse IT&C; sisteme integrate: initierea si derularea de proiecte nationale si regionale de anvergura; software: dezvoltare de aplicatii software standardizate si aplicatii personalizate, la cerere.

Lansarea noului website reprezinta o oportunitate de a prezenta clientilor solutii IT&C pentru eficientizarea proceselor de afaceri prin cresterea productivitatii si reducerea costurilor asociate.

Oferta Genesys Systems include solutii la cheie (scalabile, bazate pe produse si tehnologii standard), solutii enterprise (adresate companiilor si organizatiilor mari) si solutii dedicate (se refera la un anumit proces si domeniu economic si sunt dezvoltate impreuna cu analisti de business specializati pe acel domeniu: industrie, financiar-bancar, utilitati & servicii, telecom etc).

In continuare, oferta Genesys Systems se remarca printr-o gama larga de servicii profesionale si sisteme IT&C flexibile, menite sa transforme produsele si tehnologiile informatice in solutii viabile, capabile sa suporte cele mai complexe necesitati de afaceri.

In plus, Genesys Systems pune la dispozitia clientilor sai un portofoliu variat de aplicatii software de business, rezultat al experientei acumulate in acest domeniu prin numeroasele implementari realizate pana in prezent: aplicatii eBusiness, aplicatii CRM si de gestiune a resurselor, aplicatii la cerere. Un exemplu in acest sens il constituie "Suita de Aplicatii e-Business COL/POL" , care permite oricarei companii sa isi promoveze prin internet oferta de produse si servicii si include toate modulele necesare pentru a organiza si administra un catalog on-line de produse.

Genesys Systems este o companie a grupului Genesys, unul dintre cei mai importanti furnizori de sisteme, solutii si servicii IT&C din Romania. infiintat in 1994 si certificat ISO 9001, CCAS si OMCAS, grupul are in prezent peste 100 de angajati. Grupul a inregistrat un ritm de crestere sustinut, cifra de afaceri in 2005 fiind cu 50 la suta mai mare fata de anul precedent, avand o perspectiva de crestere la 25 milioane euro pana in 2007.


Forum pan-european pentru dezvoltarea parteneriatelor public-private

Al III -lea Forum Pan-European dedicat dezvoltarii parteneriatului public-privat in noile state membre ale Uniunii Europene, tarile candidate si Balcani, care va fi organizat, in perioada 22-23 iunie 2006, la Praga, isi propune sa gaseasca solutii pentru dezvoltarea acestei modalitati de finantare, eficienta mai ales pentru tarile in curs de dezvoltare din zona.

Vor participa si importanti reprezentanti ai institutiilor financiare internationale, Banca Europeana de Investitii, Fondul Monetar International, ai Uniunii Europene, premierul Republicii Cehe, Jiri Paroubek, precum si ai autoritatilor publice centrale si locale din cele 16 tari participante, la care se adauga companii private interesate de posibilitatea unor investitii in infrastructura, transport si utilitati publice.

Alaturi de statele din regiune care au aderat in mai 2004, vor fi prezenti si oficiali din: Albania, Bosnia - Herzegovina, Bulgaria, Romania, Croatia, Macedonia, Serbia, Muntenegru si Turcia.

Nu in ultimul rand, participantii la cel mai mare eveniment dedicat parteneriatului public-privat din acest an, vor trebui sa dezbata atat problema standardizarii si unificarii legislative a procedurilor de PPP, modalitati de evitare a blocajelor din cauza lipsei unor institutii nationale dedicate acestor proiecte, si necesitatea ca aceste proiecte sa fie bancabile pentru a putea obtine fie sprijinul unor institutii financiare internationale care au dezvoltat proiecte de acest fel in regiune, fie al unor banci private, interesate de oportunitatile din regiune


Teren de golf in Poiana Brasov

Primaria Brasov a incheiat cu firma INR Management Real Estate un contract de asociere public-privat pentru constructia unui teren de golf in Poiana Mica, la intrarea in statiunea Poiana Brasov. Valoarea totala a investitiei este de 5 milioane euro.

Terenul de golf se va intinde pe o suprafata de 43,75 hectare si va fi dat in folosinta la finele anului 2008. Studiul de fezabilitate estimeaza obtinerea unei rate a profitului brut, dupa sapte ani de exploatare, la 72 la suta, iar valoarea reala actualizata a investitiei, dupa noua ani de exploatare, va creste de aproximativ 1,8 ori.


Afacerile ANA Hotels au trecut de 15 milioane de euro

Operatorul hotelier ANA Hotels a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 15,3 milioane de euro, crestere de numai cateva procente fata de anul trecut, potrivit raportului financiar al companiei.

Profit brut al companiei a fost de aproximativ 100.000 de euro. In ultimii opt ani, ANA Hotels a investit circa 80 milioane de euro in sectorul turistic, portofoliul companiei incluzand sapte hoteluri situate in Bucuresti (Crowne Plaza si Athenee Palace Hilton), Poiana Brasov (Sport, Bradul, Poiana), Eforie Nord (Europa, Astoria) si centrul de sanatate Ana Aslan Health Spa. Compania ANA Hotels, parte a grupului ANA Group, este detinuta de omul de afaceri George Copos.


Auto Italia: au crescut vanzarile in detrimentrul profitului

Auto Italia Impex, importatorul general al automobilelor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, SsangYong si Maserati, a raportat pentru anul trecut la Ministerul Finantelor o cifra de afaceri neta de 48,5 milioane euro, in crestere cu 33,7% fata de nivelul de 32,2 milioane euro atins in 2004.

In schimb, in perioada analizata, profitul brut realizat a scazut pina la 1,3 milioane de euro, de la 1,44 milioane de euro anul precedent.

Reprezentantii Auto Italia Impex estimeaza pentru acest an vanzari in crestere cu 20%, la circa 8.500 de unitati, dupa ce anul trecut au urcat cu 67%, la aproape 7.000 de masini.

Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, compania a vandut in primele cinci luni ale acestui an 2.938 de autovehicule, din care peste 85% marca Fiat. Reteaua de vanzari a companiei include, la nivel national, 25 de dealeri.


Bank of Cyprus ofera 3,78 mld. euro pentru Emporiki

Dupa ce Credit Agricole a oferit 3,1 miliarde de euro pentru Emporiki Bank A- prezenta si pe piata din Romania A- Bank of Cyprus vine cu o contraoferta de 3,78 miliarde de euro, conform unor surse apropiate afacerii citate de Financial Times.

Bank of Cyprus va oferi 3,25 actiuni proprii plus sase euro in numerar pentru fiecare titlu Emporiki.

Oficialii de la banca din Cipru s-au intalnit cu ministrul grec al Finantelor George Alogoskoufis pentru a primi permisiunea acestuia de a lansa oferta.

Credit Agricole, lider pe piata franceza de retail bancar, controleaza in prezent 9% din actiunile Emporiki. Cu intentia de a dobandi toate titlurile bancii elene, institutia franceza a oferit in cursul acestei luni pretul de 23,5 euro in numerar pentru fiecare titlu al bancii Emporiki.

In urma anuntului, cotatia actiunilor Bank of Cyprus a scazut cu 5,71%, la 6,94 euro la finele sedintei de tranzactionare de miercuri, cel mai important declin inregistrat la bursa de la Atena. Titlurile Emporiki s-au depreciat cu 0,37 euro, plasandu-se la 27,2 euro. Trebuie spus ca guvernul Greciei detine aproximativ 40% din actiunile Emporiki.


Lafarge vrea sa-si creasca profiturile concentrandu-se pe industria cimentului

Lafarge SA, cel mai mare producator mondial de materiale de constructii, a estimat ca va inregistra o crestere a profiturilor in urmatorii ani, ca urmare a renuntarii la multe din afacerile cu acoperisuri in favoarea maririi investitiilor in mult mai dinamica industrie a cimentului, informeaza agentiile internationale de presa.

Lafarge si-a fixat tinta de crestere cu 10 procente a profiturilor anuale pana in anul 2008, de la precedenta tinta de crestere de 8 procente, a declarat directorul executiv, Bruno Lafont. Compania cu sediul central in Paris a planificat, de asemenea, o reducere a costurilor cu 400 milioane euro (507 milioane dolari).

Lafont, in functie din ianuarie, a declarat ca va renunta la operatiunile care au esuat in indeplinirea tintelor de crestere.

Afacerea corelata materialelor pentru acoperisurile cu tigla a fost singura divizie care a raportat o scadere a profiturilor anul trecut, din cauza scaderii cererii din Germania, unde isi are sediul. Acolo s-au inregistrat peste 20 la suta din vanzarile totale de profil ale diviziei.

Vanzarile grupului Lafarge au crescut in 2005 cu 11 procente, ajungand la 15,969 miliarde euro, potrivit datelor remise presei de companie. Profitul pe actiune a crescut cu 2 procente, iar dividendul pe actiune a ajuns la 2,55 euro, in crestere cu 6 procente.


Adobe va distribui Google Toolbar

Adobe Systems Inc. a anuntat semnarea unui acord cu Google Inc. in vederea distribuirii Google Toolbar prin diverse produse Adobe. Termenii financiari ai acordului nu au fost dezvaluiti, Adobe specificand doar ca este vorba de un acord pe mai multi ani.

Ca parte a acordului, Adobe si Google vor aproba validitatea Google Toolbar prin descarcarea Macromedia Shockwave Player al Adobe, cele doua procese avand loc aproape simultan.

Instrumentele Google si bara de meniuri vor fi oferite ca parte a instalarii Shockwave Player pentru Internet Explorer al Windows si va fi oferit de asemenea ca parte a instalarii altor produse Adobe, in viitor.

Cotatiile actiunilor Adobe au crescut cu 0,67 dolari, ajungand la 30,55 dolari, miercuri, in timp ce cotatiile Google au crescut cu 0,37 dolari, cifrandu-se la 402,50 dolari.

Motorul de cautare on-line Google a anuntat o crestere de 60 de procente a profitului net in primul trimestru, in timp ce vanzarile au depasit pentru prima data pragul de doua miliarde dolari in trei luni.


Valoarea investitiilor straine directe a ajuns la 2,3 miliarde de euro

Valoarea investitiilor straine directe a crescut in primele patru luni ale anului cu 130%, ajungand la 2,3 miliarde de euro, fata de nivelul de un miliard de euro raportat in perioada ianuarie-aprilie 2005, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Investitiile straine directe au totalizat peste 600 de milioane de euro in luna aprilie, comparativ cu nivelul de 246 milioane de euro in perioada similara a anului trecut.

Totalul investitiilor straine directe a acoperit in proportie de 91% deficitul de cont curent, care a ajuns in primele patru luni la 2,48 miliarde de euro, in crestere cu 57,2%, indica datele bancii centrale.

Autoritatile au previzionat pentru 2006 un nivel al investitiilor straine directe de 6,2 miliarde de euro, suma care nu include privatizarile Bancii Comerciale Romania (BCR) si Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC).

Valoarea totala a investitiilor straine directe in Romania ar putea depasi in acest an nivelul de noua miliarde euro, daca sunt luate in considerare si incasarile din privatizarile BCR si CEC.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1127 ori