Ce vor oferi noile procesoare AMD Ryzen 9000

Marti, 16 Aprilie 2024, ora 01:50
234 citiri
Ce vor oferi noile procesoare AMD Ryzen 9000
FOTO AMD

Procesoarele AMD Ryzen 9000 "Granite Ridge" Zen 5, așteptate să fie lansate la Computex 2024, promit o revoluție în performanța desktopurilor, potrivit ultimelor rapoarte.

Unul dintre cele mai anticipate modele, Ryzen 9 9950X, arată rezultate impresionante în testele preliminare, depășind cu până la 46% performanțele generației anterioare în sarcini multi-thread.

AMD Ryzen 9 9950X, care integrează tehnologia avansată Zen 5, este echipat cu 16 nuclee și 32 de fire de execuție. Conform testelor realizate, acest procesor nu doar că excellează în teste single-thread, unde a înregistrat scoruri similare cu Ryzen 9 9900X - aproximativ 170 de puncte în Cinebench R24 - dar impresionează și în testele multi-thread.

Ce scor a obținut Ryzen 9 9950X

În aceste teste, Ryzen 9 9950X a obținut un scor de 3000 de puncte, cu 46% mai mult față de modelul său predecesor, Ryzen 9 7950X, și a depășit semnificativ performanțele oferite de competitori, inclusiv cele ale lui Intel. Aceste rezultate sugerează că noul procesor poate gestiona eficient sarcini exigente, cum ar fi randarea video, procesarea intensă de date sau gaming-ul avansat.

Tehnologia de bază, Zen 5, folosește procese de fabricație de ultimă oră de la TSMC, variind între 4nm și 3nm, și introduce arhitecturi grafice avansate precum RDNA 3.5 sau XDNA 2. Aceste îmbunătățiri arată o evoluție semnificativă față de tehnologia Zen 4, promițând o experiență superioară utilizatorilor.

...citeste mai departe despre "Ce vor oferi noile procesoare AMD Ryzen 9000" pe Ziare.com

Qualcomm anunță o creștere semnificativă a prețului pentru Snapdragon 8 Gen 4
Qualcomm anunță o creștere semnificativă a prețului pentru Snapdragon 8 Gen 4
Snapdragon 8 Gen 4 se pregătește să devină cel mai scump chipset pentru telefoane flagship. Qualcomm a informat utilizatorii prezenți la conferința Snapdragon Summit că noul procesor va...
Lenovo a prezentat un laptop revoluționar. Ce știe să facă și de ce este atât de special
Lenovo a prezentat un laptop revoluționar. Ce știe să facă și de ce este atât de special
În cadrul evenimentului Mobile World Congress din Barcelona, Lenovo a captivat atenția publicului cu prezentarea unui concept de laptop inovator: ThinkBook Transparent Display Laptop. Acest...
#AMD, #procesor, #laptop , #Stiri Internet