Noua gamă de procesoare AMD Strix Point pentru laptopuri nu va include suport pentru Windows 10

Marti, 14 Mai 2024, ora 23:51
148 citiri
Noua gamă de procesoare AMD Strix Point pentru laptopuri nu va include suport pentru Windows 10
FOTO: GSMArena

În cadrul expoziției Computex din acest an, AMD urmează să anunțe oficial noua gamă Strix Point de procesoare APU pentru laptopuri. Se anticipează că aceste procesoare nu vor oferi suport pentru Windows 10, AMD estimând că utilizatorii nu vor dori să instaleze acest sistem de operare pe laptopurile noi, inclusiv cele de gaming.

Excluderea Windows 10 ar putea fi explicată prin noile tehnologii Ryzen AI de la AMD, care necesită suport hardware și software dedicat pentru accelerarea funcțiilor de inteligență artificială. Aplicațiile de Windows 10 sunt din ce în ce mai puțin compatibile, având un suport oficial redus pentru această versiune de Windows, spune PC Guide.

Funcțiile AI devin din ce în ce mai importante

Funcțiile AI devin din ce în ce mai importante în viitoarele aplicații pentru platforma PC. Microsoft, dezvoltatorul Windows, promovează intens serviciul de asistență Copilot și integrează tot mai multe funcții AI în aplicațiile pentru Windows 11. De asemenea, Intel a lansat deja platforma Meteor Lake cu accelerare AI, ceea ce face ca AMD să intre într-o cursă pentru a se alinia la noile tendințe din industrie.

Printre producătorii care vor anunța laptopuri bazate pe procesoare AMD Strix Point se numără și ASUS, care va lansa noi modele Vivobook cu ecran OLED.

Deși aparțin familiei de procesoare AMD Zen 5, platforma Strix Point nu reprezintă neapărat gama Ryzen 9000 pentru PC-uri desktop. Platforma desktop nu este la fel de restrictivă în ceea ce privește configurarea PC-urilor non-brand, iar preferințele utilizatorilor sunt mai diverse.

Prin urmare, este puțin probabil ca viitoarea serie Ryzen 9000 să vină fără suport pentru Windows 10 la nivel de drivere, mai ales că există numeroase plăci de bază cu socket AM5 care vor primi suport prin actualizări de firmware.

...citeste mai departe despre "Noua gamă de procesoare AMD Strix Point pentru laptopuri nu va include suport pentru Windows 10" pe Ziare.com

Qualcomm anunță o creștere semnificativă a prețului pentru Snapdragon 8 Gen 4
Qualcomm anunță o creștere semnificativă a prețului pentru Snapdragon 8 Gen 4
Snapdragon 8 Gen 4 se pregătește să devină cel mai scump chipset pentru telefoane flagship. Qualcomm a informat utilizatorii prezenți la conferința Snapdragon Summit că noul procesor va...
#AMD, #procesor, #Windows 10 , #Stiri Internet