Toshiba a lansat un mini-notebook cu doua ecrane

Luni, 21 Iunie 2010, ora 14:04
1855 citiri
Toshiba a lansat un mini-notebook cu doua ecrane

Toshiba a lansat luni un mini-notebook cu doua ecrane, care poate imita o carte deschisa, raspunzand astfel gadget-urilor iPad, de la Apple, si Kindle, de la Amazon.com, informeaza Mediafax.

Noul PC al Toshiba poate fi folosit si ca un laptop obisnuit, avand in loc de tastatura un al doilea display, identic ca marime si calitate cu cel principal, care poate afisa o tastatura software.

Computerul, denumit Libretto W100, va fi lansat in Japonia la sfarsitul lunii august si ulterior si in Europa si Statele Unite.

Produsul a fost prezentat publicului luni la Tokyo, in cadrul unui eveniment grandios care a marcat totodata 25 de ani de la primul laptop produs de Toshiba, in 1985.

Divizia de PC-uri a Toshiba a inregistrat o pierdere de aproape 100 milioane de dolari in anul financiar incheiat in luna martie, iar compania anticipeaza ca va incheia cu profit zero anul financiar in derulare.

Noul notebook va fi vandut in Japonia pentru circa 120.000 yeni (1.320 de dolari), cu mult mai scump decat cel mai scump Kindle sau cel mai ieftin iPad (circa 500 de dolari).

Toshiba sustine ca aceasta diferenta de pret se amortizeaza deoarece Libretto permite utilizatorului sa creeze continut, nu numai sa vizualizeze.

Grupul japonez este cel de-al patrulea producator de notebook-uri din lume, dupa HP, Acer si Dell.

Industria globala a computerelor de tip notebook a crescut cu 43% in primul trimestru al acestui an, cel mai puteernic avans din ultimii opt ani, potrivit companiei de cercetare de piata Gartner.

Toshiba vrea sa vanda circa 25 de milioane de PC-uri in anul financiar care se va incheia in martie 2011. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ipad, #kindle, #notebook, #toshiba , #stiri Amazon