Seful Amazon, Jeff Bezos, numit de catre Fortune omul de afaceri al anului

Duminica, 18 Noiembrie 2012, ora 09:35
2345 citiri
Seful Amazon, Jeff Bezos, numit de catre Fortune omul de afaceri al anului

Jeff Bezos, directorul executiv al celui mai mare magazin online din lume, Amazon, a fost numit omul de afaceri al anului de catre Fortune, pentru rolul pe care l-a jucat in schimbarea modului in care cumparam cartile, dar si pentru felul in care citim cartile in prezent.

Bezos a fondat Amazon in 1994 si, de atunci, a revolutionat conceptul de magazin de carti. Recent, el a introdus pe piata o tableta cu ecran de 7 inci, Kindle Fire HD, care concureaza direct cu iPad Mini, produsa de Apple.

In opozitie cu firmele concurente cu Amazon, Bezos promoveaza ideea ca Amazon sa nu faca bani din hardware, ci din continutul pe care il propune utilizatorilor sai prin intermediul dispozitivelor pe care le comercializeaza.

Spre exemplu, Fortune a luat in considerare faptul ca Amazon Web Services, o platforma de servicii de tip cloud, folosita de sute de mii de companii din toata lumea, ar putea genera 1,5 miliarde de dolari.

Fortune alege omul de afaceri al anului tinand cont de situatia financiara a companiei in care activeaza candidatul, de performanta actiunilor si de valoarea de piata.

Pe lista scurta a Fortune s-au aflat si directorul Google, Larry Page, cel al Oracle, Larry Ellison, cel al IBM, Ginni Rometty si cel al Square, Jack Dorsey.

Amazon a inregistrat vanzari nete de 13,81 miliarde de dolari in trimestrul trei al acestui an, in crestere cu 27% fata de perioada similara a anului trecut.

Compania a inregistrat pierderi operationale de 28 de milioane de dolari in trimestrul trei, comparativ cu un profit operational de 79 de milioane de dolari inregistrat in cel de-al treilea trimestru din 2011.

Pierderile nete ale companiei s-au ridicat la 274 de milioane de dolari, comparativ cu un profit de 63 de milioane de dolari, in trimestrul trei din 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Jeff Bezos top Fortune, #Jefff Bezos om afaceri al anului, #Jeff Bezos seful Amazon , #stiri Amazon