Schimbare de top management la Amazon. Cine se va ocupa de finantele gigantului

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 16:47
1644 citiri
Schimbare de top management la Amazon. Cine se va ocupa de finantele gigantului

Amazon a anuntat ca directorul sau financiar, Thomas Szkutak, se va retrage din aceasta functie in iunie 2015 si va fi inlocuit de Brian Olsavsky.

Olsavsky, in varsta de 51 de ani, este in prezent vicepresedintele Amazon si va colabora cu Szkutak in urmatoarele 10 luni pentru a asigura tranzitia, a anuntat compania din Seattle, citata de Bloomberg.

Olsavsky, care a este la Amazon din 2002, va fi responsabil pentru gestionarea cheltuielilor companiei, in timp ce Jeff Bezos, directorul executiv al companiei, continua sa sacrifice profiturile in favoarea investitiilor in cloud computing, depozite si gadget-uri, cum este smartphone-ul Fire. In timp ce actiunile au crescut cu 59% suta anul trecut, de la inceputul lui 2014 au scazut cu circa 15%, semnalizand ingrijorarea investitorilor cu privire la cresterea costurilor.

Pe parcursul celor 12 ani petrecuti de Szkutak in fuctia de director financiar, vanzarile anuale ale Amazon au crescut de 15 ori. Anterior, Szkutak, a fost director financiar la GE Lighting si executiv de la General Electric.

Szkutak a primit milioane de dolari in recompensa pentru munca sa. In ultimii cinci ani, sumele primite au totalizat aproape 15,6 milioane dolari, inclusiv 14,9 milioane de dolari in actiuni, potrivit datelor compilate de Bloomberg.

#Amazon CFO, #Amazon Szutak, #Olsavsky Amazon , #stiri Amazon