PCfun realizeaza aproape 40% din vanzarile anuale in perioada sarbatorilor

Miercuri, 03 Ianuarie 2007, ora 08:40
1292 citiri

Perioada sarbatorilor de iarna reprezinta un "boom" pentru tranzactiile online, iar portalul de comert electronic PCfun va inregistra in 30-40% din cuantumul vanzarilor anuale, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, Traian Cristea, director general FiT Distribution - PCfun.

PCfun este primul magazin online care a gandit in luna decembrie o lista personala de cadouri si oferte actualizate in fiecare zi pentru produsele sale. Toate serviciile sunt gandite special pentru a facilita cumparaturile de pe site si a creste vanzarile din aceasta perioada, a spus directorul general.

Conform estimarilor despre comertul online romanesc, se poate vorbi de un volum de 20 milioane euro, a declarat Cristea.

"Romania se aliniaza trendului general de la nivel mondial printr-o dezvoltare continua pe care o cunoaste comertul online, existand acum posibilitatea de a achizitiona de pe site-urile romanesti produse din aproape toate categoriile sau beneficia chiar de servicii, precum cele de asigurare. Exista din ce in ce mai multe site-uri specializate, dar, in acelasi timp si un numar tot mai mare de consumatori care inteleg ca este mult mai simplu si comod sa faci cumparaturi sau sa platesti facturi prin aceasta modalitate, mai ales daca se iau in calcul timpul economisit, posibilitatile de livrare, pretul de cele mai multe ori mai mic decat in magazine", a adaugat directorul general.

Conform estimarilor facute de catre societatile care administreaza platile online, cifra anuala a tranzactiilor online prin cardurile bancare este de 10 milioane euro, "insa realitatea confirma ca aceasta modalitate de plata este departe de a fi preferata cumparatorilor online, vanzarile cu plata ramburs estimandu-se la a fi de cinci ori mai mari".

PCfun este un magazin online cu produse IT, electronice si telefoane mobile si acopera doar o mica parte din aceasta piata vasta. "Independent de activitatea de distributie a firmei mama, FIT Distribution, estimarile pentru anul viitor sunt la nivelul a cinci milioane USD, mizand si pe deschiderea mai mare catre mediul online a consumatorilor, schimbarile de mentalitate si obiceiuri ale acestora, accesul la Internet mult mai facil, apelarea la diverse modalitati de plata, inclusiv serviciul de creditare online al carui promotor este PCfun", a adaugat Cristea.

PCfun impreuna cu Raiffeisen Bank, au lansat in urma cu trei luni serviciul Click&Credit, care permite unei persoane contractarea online a unui credit pentru achizitionarea unui produs.

Inmultirea tranzactiilor de e-commerce in Romania va urma modelul occidental de dezvoltare de pana in anul 2000, urmand, la o scara mult mai mica, uriasii de peste ocean precum Google, eBay, Yahoo ori Amazon. "Istoria, anterioritatea pe piata nu este atat de importanta pentru comertul pe Internet, toate aceste firme avand o existenta de aproximativ zece ani, insa poseda marci care depasesc deja marii producatori de electronice", a declarat Marius Ghenea, directorul si fondatorul PCfun.

Piata romaneasca de comert electronic, cifrata acum la 50 - 60 de milioane de dolari, indiferend de modalitatea de plata, se tripleaza in fiecare an, considera Ghenea.

Oficiali ai companiei Gecad E-payment din cadrul grupului de software Gecad se asteapta ca valoarea totala a tranzactiilor in magazinele romanesti online, efectuate cu card bancar, sa creasca pana la inceputul anului 2007 cu 25% peste valoarea de zece milioane de euro, inregistrata in 2005.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)