New York Times a atras circa 225.000 de abonati de la introducerea taxei de acces online

Luni, 25 Iulie 2011, ora 17:52
1467 citiri
New York Times a atras circa 225.000 de abonati de la introducerea taxei de acces online

Cotidianul american New York Times a atras circa 225.000 de abonati de la introducerea taxei de acces pentru continuturile online, in martie 2011, si pana in prezent. 

In cel mai recent raport financiar, reprezentantii New York Times Company au specificat ca exista alti 57.000 de cititori care platesc pentru a primi ziarul pe platforme precum Amazon Kindle si Barnes & Noble Nook.

De asemenea, 765.000 de persoane au abonament la editia tiparita a ziarului si acces la continuturile sale digitale, informeaza warc.com.

Veniturile din abonamentele online ar putea creste dat fiind faptul ca este aproape de final perioada de noua luni in care taxa de acces la continuturile online ale New York Times valora 99 de centi.

Dupa incheierea acestei perioade, cei care doresc sa acceseze continuturile online ale ziarului vor trebui sa plateasca taxe care incep de la 15 dolari.

"Reactia pozitiva a consumatorilor privind abonamentele la continuturile online este un indicator puternic al faptului ca cititorii nostri apreciaza calitatea stirilor, analizelor si comentariilor noastre", a declarat Janet Robinson, CEO al companiei.

Totodata, veniturile din publicitatea online au crescut cu 2,6% in trimestrul al doilea al anului, comparativ cu perioada similara a anului precedent.

Aceasta crestere a ajutat la echilibrarea rezultatelor, in conditiile in care veniturile din publicitatea in editia tiparita a New York Times a scazut cu 6,4%.

Veniturile generale ale ziarului au fost, in trimestrul al doilea, de 576,7 milioane de dolari, in scadere cu 2,2%, comparativ cu perioada similara a anului trecut. 

#new york times, # taxa de acces, # taxa online , #stiri Amazon