Gadget-uri care isi merita banii. Iata-le pe cele mai bune din 2011

Marti, 31 Mai 2011, ora 11:13
3444 citiri
Gadget-uri care isi merita banii. Iata-le pe cele mai bune din 2011

Primele luni ale acestui an au fost pline pentru pasionatii de gadget-uri. Camere video, smartphone-uri, tablete, laptopuri de ultima generatie au invadat rafturile, asteptand userii cu dare de mana. Si, in ciuda crizei, acestia nu au intarziat sa apara.

Iata cele mai tari gadget-uri din acest an, potrivit PC World.

Motorola Atrix 4G

Chiar daca nu se ia in considerare dock-ul scump care, impreuna cu telefonul in sine, se transforma in laptop, Atrix de la Motorola este un jucator "greu", pe piata smartphone-urilor.

Are un procesor dual core de 1 GHz, un display qHD de 4 inch cu o rezolutie de 960x540 pixeli.

Puncteaza si cu cititorul de amprenta, la capitolul securitate.

Sony Handycam HDR-TD10

Nu este prima camera 3D cu doua lentile, insa este prima care dubleaza cei doi senzori de imagini cu doua procesoare distincte.

Fiecare canal video are o rezolutia de 1920x1080, indeajuns pentru a putea filma 3D la 1080p.

HDR-TD10 are si un ecran de redare, care simuleaza profunzimea de camp, pentru a reda, la randul lui, o imaginea in trei dimensiuni.

Apple iPad 2

Cand alti producatori de tablete isi pregateau lansarea primei lor tablete, Apple venea deja cu a doua generatie a iPad-ului.

Design-ul subtire, greutatea redusa si procesorul rapid sunt destul de convingatoare pentru multi dintre userii care nu mai au motive sa incerce tabletele concurente.

Samsung Series 9

Pentru fanii Apple, Macbook Air este laptopul de referinta. Pentru cei care folosesc Windows, echivalentul ar putea fi Samsung Series 9, construit din materiale premium si "binecuvantat" cu un design stilat.

Carcasa este construita din dur-aluminiu, iar tastatura si trackpad-ul sunt foarte placute.

Pretul de 1.150 de dolari pentru modelul de 11 inch nu este punctul lui forte.

Nintendo 3DS

Atunci cand s-a lansat Nintendo 3DS, producatorii de jocuri nu s-au inghesuit sa lanseze jocuri compatibile cu noua consola.

Pe de alta parte, portabilitatea e un capitol la care trebuie sa infrunte concurenti mult mai importanti - smartphone-urile.

Cu toate aceste dezavantaje, Nintendo 3DS se recomanda prin dotarea tehnologica pe care a primit-o: este totusi un sistem de gaming portabil 3D care nu are nevoie de ochelari speciali.

Asus Eee Pad Transformer TF101

Prima tableta cu sistemul de operare Andorid Honeycomb care ar putea ridica probleme iPad-ului, in principiu datorita pretului redus, se datoreaza producatorului Asus.

Eee Pad Transformer poate veni cu o tastatura si trackpad, la alegerea userului.

Dock-ul pe care sta tastatura contine un slot USB, unul SD si o baterie proprie, fiind nimic mai putin decat un laptop minimal.

Versiunea cu memorie de 16GB costa 399 de dolari.

Noul Nook

Cand Barnes & Noble a lansat primul Nook, in decembrie 2009, rezultatele au fost sub asteptari. Noua versiune spera sa spele rusinea si sa atace suprematia detinuta acum de e-reader-ul Kindle, de la Amazon.

Ecranul de navigare color de la baza a reader-ului a disparut. A ramas un touch screen cu E-Ink, "cerneala electronica".

Canon EOS 600D

Este cel mai bun DSLR sub 1.000 de dolari, potrivit celor de la PC World. Camera EOS 600D are destul reglaje pentru a putea fi folosita si de incepatori.

Ecranul LCD de 3 inch poate fi invartit in orice directie, iar blitz-urile externe pot fi controlate de la distanta, direct din camera, fara a fi nevoie de telecomenzi suplimentare.

In plus, ofera posibilitatea capturilor video pana la 60 de cadre pe secunda.

Eye-Fi Mobile X2

Este primul card SD al companiei Eye-Fi care se conecteaza la smartphone-urile cu Android sau la iPhone, via Wi-Fi.

Asta inseamna ca poti transfera pozele cu rezolutii mari, facute cu o camera foto, direct pe telefon, de unde le poti incarca pe profilul de Facebook, fara a fi nevoie de un calculator.

Fujifilm Finepix X100

Design-ul retro este punctul lui forte. Insa in spatele imaginii clasice sta o camera excelenta, cu un obiectiv fix de 23 mm si o luminozitate de f/2.

Aproape nici nu conteaza faptul ca nu dispunde de zoom optic.

Kindle cu oferte speciale

Nu dispune de nicio inovatia tehnologica, in comparatie cu Kindle-ul original. Insa este mai ieftin cu 25$, in principiu datorita sistemului de reclame servite pe e-reader.

A devenit rapid cel mai vandut e-reader de pe Amazon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola a lansat trei smartphone-uri noi: Edge 50 Pro, Edge 50 Fusion și Edge 50 Ultra
Motorola a lansat trei smartphone-uri noi: Edge 50 Pro, Edge 50 Fusion și Edge 50 Ultra
Motorola a anunțat lansarea a trei noi modele de smartphone-uri: Edge 50 Pro, Edge 50 Fusion și Edge 50 Ultra. Dintre acestea, Edge 50 Ultra reprezintă vârful de gamă, aducând...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#gadget, #top gadget, #ipad 2, #apple, #motorola, #atrix, #smartphone, #sony, #kindle, #amazon , #stiri Amazon