Fire Stick: Liber la precomenzi pentru noul dispozitiv de streaming video de la Amazon

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 16:51
2634 citiri
Fire Stick: Liber la precomenzi pentru noul dispozitiv de streaming video de la Amazon
Sursa foto: Amazon

Amazon a lansat pe piata noi dispozitive, iar de astazi a inceput sa accepte precomenzi pentru Fire Stick, echipamentul care, odata conectat la televizor, permite urmarirea emisiunilor disponibile prin serviciul video internet.

Fire Stick are aproape toate caracteristicile Fire TV, echipamentul de streaming pe care Amazon l-a lansat in prima parte a acestui an. Noul dispozitiv are o telecomanda (nu si control vocal, cum are Fire TV) si permite accestul la serviciul Amazon Prime Video, ca si la alte servicii gen Netflix, Hulu si WatchESPN.

Fire Stick este asemanator si cu Chromecast al celor de la Google, care a fost pus in vanzare vara trecuta. Fire Stick costa 39 de dolari, putin mai mult decat cel al Google, care costa 35 de dolari. In zilele imediat urmatoare, clientii Amazon din categoria Prime il vor putea cumpara la numai 19 dolari.

Sursa foto: Amazon

Google a vandut anul trecut 3,8 milioane de playere Chromecast, fiind, impreuna cu Roku, cel mai vandut produs de pe piata echipamentelor de streamind video, conform celor de la firma de cercetare Parks Associates.

Desi vanzarile au scazut in acest an, Google avea o cota de 20% pe aceasta piata in trimestrul anterior, depasind Apple TV. Fire TV al celor de la Amazon a avut o cota de 10%, insa intr-un studiu realizat de Parks Associates, numai 8% dintre respondenti l-au numit ca fiind preferinta lor in categoria echipamentelor de streaming video.

Spre deosebire de smartphone-ul Amazon, Fire TV a fost, in general, bine primit. Acesta are un pret similar cu cele ale rivalilor, iar compania a investit mult in reclame TV si online. Totusi, Amazon nu reusesta sa convinga potentialii sa cumpere gadgeturile sale.

Amazon insista pe acest segment deoarece considera noile echipamente ca fiind o parte importanta a planurilor sale prin care vrea sa vanda cat mai mult continut digital.

Cea mai recenta mutare face parte dintr-o schimbare de mai mare amploare din aceasta industrie, care s-a orientat catre produse mai ieftine, gen stick. "Aceasta chiar schimba structura generala a industriei", a spus Barbara Kraus, analist la Parks Associates.

Odata cu aceste modificari din piata, si Roku, cea mai populara marca de pe piata de streaming video, s-ar putea confrunta cu probleme. Serviciile streaming sunt principala afacere a celor de la Roku, iar compania are de pierdut din cauza reducerii preturilor. Dar si aceasta companie se extinde. Recent, a acordat licentele propriului software pentru doi producatori TV din China, care vor utiliza serviciile Roku pentru transmiterea propriilor emisiuni. De asemenea, in presa a mai aparut si informatia conform careia Roku ia in considerare atragerea a 150 de miliaone de dolari printr-o oferta publica de listare pe piata de capital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amazon fire stick, #amazon streaming video , #stiri Amazon