DHL, inaintea Amazon si Google: Va face prima livrare cu ajutorul unei drone!

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 12:30
2709 citiri
DHL, inaintea Amazon si Google: Va face prima livrare cu ajutorul unei drone!
Sursa foto: Consumerist

Deutsche Post AG, cel mai mare furnizor de servicii postale din Europa, va demara vineri, 26 septembrie, livrarile de medicamente si alte bunuri urgente catre insula Juist folosind elicoptere fara pilot.

Operatiunea va avea loc prin intermediul diviziei DHL, dupa ce compania a obtinut aprobarea autoritatilor statale si al celor de trafic aerian, cat si pe cea a ministerelor federale de transport pentru a functiona intr-o zona cu trafic aerian restrictionat.

Astfel, mlastinile de pe teritoriul aferent Germaniei al Marii Wadden, a caror importanta in conservarea populatiilor de pasari migratoare a fost recunoscuta prin includerea in Patrimoniul Mondial UNESCO, vor fi survolate in curand nu doar de pasari, precum lopatari, cormorani si gaste, ci si de drone, odata cu introducerea livrarilor in zona de catre Deutsche Post AG, conform Bloomberg.

Aparatele, denumite "parcelocoptere", vor zbura in zona, incepand de maine, intre 4 si 6 saptamani, ca parte a unui proiect pilot de testare a acestor vehicule.

Acest proiect pilot s-ar putea dovedi avantajos pentru furnizorul german de servicii postale, intrucat astfel ar putea ajunge sa detina controlul asupra unei parti din lantul logistic, tot mai problematic pentru acest tip de operatori in conditiile dezvoltarii retailerilor online.

Deutsche Post se plaseaza astfel inaintea retailerului online american Amazon.com Inc. si a gigantului Google Inc., care au demarat testele de livrare via drone, desi Administratia Federala Aviatica Americana a precizat anul trecut ca nu va permite folosirea acestor vehicule inainte de a fi creat cadrul legislativ aferent utilizarii lor.

Compania germana va actiona dronele pe distanta de 12 km care separa terminalul de pasageri din Norddeich de rampa de lansare de pe insula Juist, de unde un furnizor local de servicii de curierat va transporta bunurile catre destinatarul final. Acest serviciu va imbunatati disponibilitatea medicamentelor pe insula, o regiune in care circulatia masinilor nu este permisa si unde se poate ajunge doar cu vehicule aeriene sau cu feribotul.

Prevazuta cu patru elice cu pas fix, drona poate transporta marfuri cu o greutate de pana la 1,2 kg, ambalate in containere speciale. Si, desi vehiculul este rezistent la intemperii (ploaie, zapada, praf), nu va fi actionat decat in conditii de vreme buna, afirma reprezentantii Deutsche Post. Drona poate sustine un zbor de 45 de minute si va fi monitorizata doar de la sol.

Dronele se afla in planurile Google inca de acum doi ani, cand cercetatorii companiei au inceput sa testeze primele zboruri cu astfel de vehicule, livrand aparate radio, mancare pentru caini si vaccinuri pentru vite fermelor din Queensland, Australia.

Cat despre Amazon, retailerul online a testat drone doar in interiorul laboratoarelor proprii sau in afara granitelor SUA si a cerut permisiunea autoritatilor americane sa isi extinda activitatea si in exteriorul laboratoarelor, dar pe teritoriul Statelor Unite.

Printre sustinatorii legalizarii dronelor se numara si realizatorii de filme, agentii imobiliari, avocatii si fermierii si se asteapta ca autoritatile in domeniu sa propuna regulile de utilizare in scop comercial a acestor vehicule, in limita unui transport de maximum 25 kg, pana la sfarsitul anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#drone, #livrari drone, #prima livrare drona, #drone deutsche post, #legalizare drone , #stiri Amazon