Amazon va plati, retroactiv, taxe de 200 milioane de euro in Franta

Luni, 05 Februarie 2018, ora 17:06
1787 citiri
Amazon va plati, retroactiv, taxe de 200 milioane de euro in Franta
Foto: CC0 Creative Commons

Gigantul american in domeniul comertului online Amazon a anuntat luni ca a ajuns la un acord cu fiscul francez in urma caruia va plati, retroactiv, taxe in valoare de aproximativ 200 milioane de euro, transmite AFP.

In anul 2012, Ministerul francez al Economiei a instiintat filiala franceza a grupului american ca are de platit impozite restante si penalitati in valoare de 252 milioane de dolari (aproximativ 202 milioane de euro) pentru perioada 2006-2010. La acea data, Amazon a declarat ca nu este de acord cu estimarea administratie fiscale franceze si, totodata, si-a exprimat intentia de a contesta decizia fiscului francez, fara a exclude posibilitatea unor actiuni in justitie.

In schimb, luni, intr-un comunicat de presa, Amazon a informat ca a ajuns la un acord cu fiscul francez, dar nu a oferit detalii cu privire la acest acord.

"Am ajuns la un acord general de solutionare cu autoritatile fiscale franceze in legatura cu chestiuni legate de trecut, iar obiectivul nostru ramane acela de a oferi cea mai buna experienta posibila de cumparare pentru clientii nostri din Franta, unde am investit peste doua miliarde de euro incepand din 2010 si am creat peste 5.500 de locuri de munca permanente", a informat grupul american intr-un comunicat de presa.

Anul trecut, Amazon a ajuns la un acord similar cu autoritatile italiene prin care a pus capat unei dispute in legatura cu suma de 100 de milioane de euro reprezentand taxe datorate de grupul american pentru perioada 2011-2015.

Recentul acord convenit cu autoritatile franceze vine pe fondul unei dezbateri cu privire la fiscalitatea companiilor din sectorul internetului, Comisia Europeana intentionand sa prezinte la finele lunii martie o reforma pentru a controla mai bine activitatile GAFA (Google, Amazon, Facebook, Apple), a declarat zilele trecute comisarul european pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Amazon taxe Franta , #stiri Amazon