Amazon pregateste magazinul de muzica digitala online

Vineri, 17 Februarie 2006, ora 01:56
1502 citiri

Cel mai mare magazin online din lume, Amazon, a tot evitat sa intre in conflict direct cu iTunes, magazinul de muzica digitala al Apple, insa indiciile citate de Wall Street Journal arata ca perioada de tatonare s-a incheiat.Amazon a negociat cu patru case majore de discuri posibilitatea de a revinde muzica in format digitala pe Internet, releva sursele citate de cel mai celebru cotidian de afaceri american. Mai mult: Amazon va vinde playere de muzica digitala sub nume popriu, spun oficialii citati.

Pina acum, Jeff Bezos a explicat de nenumarate ori ca nu vrea sa imite Apple si ca va cauta un format diferit pentru a aborda muzica digitala. Esecul celorlalti rivali ai iPod si iTunes, dar si constanta scadere a vanzarilor de CD-uri si DVD-uri l-au facut probabil pe seful Amazon sa regandeasca aceasta strategie.

Cei care vor cumpara playere MP3 Amazon si vor alege serviciul online de muzica al companiei vor beneficia de importante reduceri de pret. Intrebarea care ramane este daca afacerea va demara in tromba, cum ar fi normal, sau intarzierea de a intra pe aceasta piata va afecta Amazon?

Compania a negociat noul serviciu cu Universal Music, Sony BMG, Warner Music si EMI.

aproape 70% din afacerile Amazon depind de carti, CD-uri si DVD-uri. Statisticile arata insa ca incepand din 2.000 vanzarile de astfel de produse la nivel mondial au scazut in fiecare an. Desi a adaugat si alte produse in magazinul sau virtual, de la mincare sau cafea pina la unelte de gradinarit, Amazon a ramas cunoscut drept cel mai mare vanzator de carti.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...