Amazon cauta cel mai rapid mod de livrare a comenzilor: A testat si taxiul

Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 16:12
2514 citiri
Amazon cauta cel mai rapid mod de livrare a comenzilor: A testat si taxiul
Foto; Flywheel

Amazon a testat, in San Francisco si Los Angeles, modalitatea de livrare a pachetelor comandate prin intermediul taxiurilor Flywheel, care au folosit o aplicatie pentru mobil, conform unor surse apropiate.

Acesta este inca un experiment prin care Amazon incearca sa gaseasca cea mai rapida metoda de livrare a comenzilor in incercarea de a concura direct cu retailerii offline, ca alternativa la serviciile oferite de United Parcel Service, FedEx si Posta americana, companii care au intarziat livrarile din timpul Craciunului de anul trecut, scrie Wall Street Journal.

Dupa intarzierile de anul trecut, Amazon a testat si propriul sau serviciu de livrare, a extins utilizarea curierilor regionali si a facut echipa cu posta americana pentru a putea livra alimente proaspete. De asemenea, Amazon este in plin proces de dezvoltare a serviciilor de livrare a pachetelor cu ajutorul dronelor.

Pe langa acestea, retailerul online ar putea dezvolta si un algoritm al "livrarii in aceeasi zi", mai exact o aplicatie care va evalua prin ce serviciu va fi livrata cel mai repede si mai ieftin o comanda, a spus Sucharita Mulpuru, analist la Forrester Researcher.

Cum reactioneaza retaileri ffline

Retailerii offline si-au transformat magazinele in mini-depozite pentru a face fata concurentei celor online, livrand comenzile in ziua in care au fost facute sau chiar intr-o ora. Macy's si Kenneth Cole, precum si alte magzine, au inceput sa livreze marfurile din propriile magazine prin companii de curierierat, dar si prin curieri "de ocazie".

"Amazon chiar a creat o piata a livrarilor rapide, si daca esti retailer, trebuie sa faci ceva ca sa poti concura cu ei", a spus Greg Bettinelli de la Upfront Ventures, firma care a investit intr-un startup de curierat cu livrare rapida. "Insa si Amazon trebuie sa mai faca ceva, trebuie sa continue sa inoveze".

Prin utilizarea taxiurilor, Amazon incearca si reducerea costurilor de livrare, care s-au majorat cu 32%. Testul Amazon a fost realizat dimineata, cand taxiurile au mai putine comenzi si era mai putin probabil sa fie remarcate de concurenti, au mai spus sursele citate.

Flywheel a anuntat ca vrea sa obtina finantare pentru a-si extinde activitatea in zece orase mari, in prezent compania fiind operationala in Seattle, San Francisco si Los Angeles, precum si in alte orase mai mici.

Amazon este in plina competitie cu Google, eBay si mai multe startup-uri pe piata livrarii comenzilor in ziua in care au fost facute. Google a dublat, recent, la sase, numarul oraselor in care sunt disponibile serviciile sale de livrare intr-o zi, Google Express. Shutl, companie londoneza care livreaza intr-o zi, a fost recent cumparata de eBay, care a efectuat teste, de asemenea.

Mai multe startup-uri, cum sunt Deliv, Zipments si Postmates, furnizeaza de servicii de curierate prin care comenzile sunt livrate in mai putin de o ora. Zipments apeleaza si la terte parti pentru livrarea comenzilor facute la 250 de comercianti din Chicago, New York, San Francisco si Washington. Si Uber a testata livrarea comenzilor in ziua in care au fost facute in mai multe orase, apeland inclusiv la curieri pe biciclete in New York.

Conform analistului de la Forrest, livrarea comenzilor in mai putin de o zi ramane un serviciu nisa in SUA. "Adevarul este ca lumea nu vrea sa plateasca indeajuns pentru ca acest serviciu sa fie agreat de companii", a spus Mulpuru.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#livrari rapide Amazon, #livrari Amazon taxi, #solutii livrare Amazon , #stiri Amazon