Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Amazon a primit brevet de inventie pentru airbag la smartphone

Amazon a primit brevet de inventie pentru airbag la smartphone


Amazon, cel mai mare magazin online din lume, a obtinut un brevet de inventie pentru un sistem de protectie a gadget-urilor, precum smartphone-uri sau tablete, care se bazeaza pe o tehnologie similara cu cea folosita de airbag-urile montate pe autovehicule.

Brevetul a fost publicat in luna august, iar compania Amazon a aplicat pentru recunoasterea lui in luna februarie, 2010, potrivit Tom's Hardware.

In ceea ce priveste detaliile, sistemul dezvoltat de catre Amazon utilizeaza un giroscop, camera, accelerometru si senzori amplasati in mod special pentru a determina daca dispozitivul a intrat intr-o stare de impact. In acest caz, tehnologia va schimba traiectoria dispozitivului prin eliberarea airbag-urilor, pentru a-i redue cat mai mult din potentialul distructiv.

Amazon a sugerat ca tehnologia ar putea fi folosita pentru telefoane mobile, computere, tablete, camere foto si video sau console video.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2333 ori