Amazon vrea sa inlocuiasca angajatii cu roboti

Marti, 20 Martie 2012, ora 12:38
1775 citiri
Amazon vrea sa inlocuiasca angajatii cu roboti

Amazon.com cumpara Kiva Systems pentru suma de 775 milioane dolari. Compania de e-commerce vrea sa doteze reteaua de depozite cu roboti care sa inlocuiasca forta de munca.

Achizitia, care a fost aprobata de actionarii Kiva Systems, se va incheia in cea de-a doua jumatate a anului, potrivit unui comunicat Amazon.com, remis Reuters.

Kiva dezvolta roboti care se misca in jurul depozitelor, apucand si carand cutii pline cu produse, tehnologie care ajuta retailerii, precum Staples sau Crate&Barrel, sa faca fata comenzilor intr-un mod rapid si cu mai putini angajati.

Amazon s-a bazat intodeauna pe forta de munca in depozite, desi a achizitionat mai multe companii de-a lungul timpului, precum Quidsi sau Zappos, care foloseau acesti roboti.

"Este o modalitate de a creste eficienta. Avand in vedere dimensiunile operatiunilor Amazon, prezenta acestor roboti este indreptatita", este de parere Scott Tilghman, analist Caris&Company.

Centrele de onorare a comenzilor sunt cruciale in activitatea celui mai mare retailer online.

"Amazon foloseste de mult timp sisteme automate in centrele de onorare a comenzilor, iar tehnologiile Kiva reprezinta un pas inainte pentru imbunatatirea productivitatii", a declarat Dave Clark, vicepresedinte Amazon.com.

Costurile acestor centre au crescut considerabil in ultimii ani, compania fiind fortata sa isi extinda reteaua de depozite, din cauza cererii tot mai mari. Aceste costuri au crescut cu 1% doar in 2011, la 9% din totalul veniturilor.

"Sunt costuri mari si au fost luate in vizor de investitori, in ultima vreme. Livreaza volume foarte mari, care continua sa creasca, asadar, era nevoie de o solutie in acest sens", a declarat Aaron Kessler, analist la Raymond James.

Intregul profit net al Amazon pe trimestrul patru din 2011 a scazut pana la 177 milioane de dolari sau 38 centi/actiune, de la 416 milioane de dolari cu un an in urma, iar veniturile companiei au crescut cu 35%, pana la 17,43 miliarde de dolari.

Pentru primul trimestru din acest an, oficialii Amazon au subliniat ca se asteapta la venituri intre 12 si 13,4 miliarde de dolari si pierderi operationale intre 200 si 100 milioane dolari.

Compania a mai anuntat ca a incheiat anul 2011 cu 56.200 de angajati, in crestere cu 67% comparat cu aceeasi perioada a anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#achizitie Amazon Kiva, #roboti Amazon , #Investitii