Amazon, acuzată că își păcălește utilizatorii să plătească mai mult pe produse

Vineri, 17 Mai 2024, ora 23:41
294 citiri
Amazon, acuzată că își păcălește utilizatorii să plătească mai mult pe produse
FOTO Unsplash

Amazon, gigantul comerțului online, se confruntă cu un proces recent care susține că butonul său „Cumpără acum” îi induce în eroare pe clienți, determinându-i să plătească sume mai mari pentru produsele achiziționate.

Butonul, cunoscut sub numele de Buy Box, este conceput pentru a facilita achizițiile rapide, dar se pare că ar putea păcăli clienții în cazul unor produse. Conform procesului, Amazon ar manipula această funcție pentru a îndruma clienții către articole care generează comisioane mai mari pentru companie, chiar dacă există alternative mai ieftine pe platformă.

Buy Box afișează, în mod obișnuit, articole vândute direct de Amazon sau de către vânzătorii care folosesc serviciul Fulfillment By Amazon (FBA), conform unui raport Ars Tecnica. Aceste companii plătesc taxe mai mari și beneficiază de avantaje precum apariția în Buy Box. Mulți clienți presupun astfel că produsele prezentate în Buy Box sunt cele mai bune oferte disponibile, având și opțiuni rapide de livrare.

Acuzații privind manipularea algoritmului Buy Box

Procesul aduce acuzații grave, susținând că algoritmul Amazon care controlează Buy Box-ul prioritizează articolele care aduc companiei comisioane mai mari, în detrimentul celor mai avantajoase oferte pentru clienți. Ca rezultat, clienții pot ajunge să plătească mai mult pentru produse care, de fapt, sunt oferite la prețuri mai mici de alți vânzători de pe Amazon.

Practici similare au fost investigate și de autoritățile din Statele Unite și Uniunea Europeană, care au descoperit dovezi că Amazon favorizează vânzătorii FBA încă din 2016. În urma acestor descoperiri, Amazon a fost supus unor amenzi considerabile și i s-a cerut să corecteze algoritmul.

În ciuda eforturilor Amazon de a remedia problema, preocupările utilizatorilor rămân. Clienții sunt sfătuiți să verifice atent denumirea produsului pe site înainte de a-l adăuga în coșul de cumpărături. Acest lucru poate ajuta la identificarea unor oferte mai avantajoase, evitând astfel eventualele manipulări ale funcției Buy Box.

...citeste mai departe despre "Amazon, acuzată că își păcălește utilizatorii să plătească mai mult pe produse" pe Ziare.com

Românii petrec mai mult timp la mall. Cât ne costă o vizită în magazine în 2024
Românii petrec mai mult timp la mall. Cât ne costă o vizită în magazine în 2024
Un studiu de piață arată că românii petrec, în medie, peste două ore la o vizită în mall și ies din complexul de magazine cu 327 de lei mai puțin în buzunar. Analiza indică și faptul...
Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
Una dintre cele două mari companii de carduri de plată anunță că va efectua schimbări mari la cum sunt folosite cardurile în Europa, în mediul online. Până în 2030, corporația va lucra...
#Amazon, #plati online, #cumparaturi , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. OPPO pregătește lansarea globală a modelului Find X8 Ultra. Cu ce specificații vine
  3. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  4. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  5. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  6. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  7. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose