Vezi ce companii vor sa construiasca un bloc energetic in bazinul Rovinari

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 16:05
2110 citiri
Vezi ce companii vor sa construiasca un bloc energetic in bazinul Rovinari

Cinci companii din China, Italia, Romania si Rusia s-au aratat interesate sa investeasca in constructia unui bloc energetic de 500 MW in bazinul Rovinari, a declarat joi directorul general al Complexului Energetic Rovinari, Tiberiu Trotea, informeaza NewsIn.

"Cinci companii au achizitionat caietele de sarcini. Este vorba de doua companii din China, Enel din Italia, Alro Slatina din Romania si Vimeco Rusia. Avem semnale ca toate cele cinci firme vor depune oferte", a precizat Trotea.

Ofertele vor fi deschise pe 30 septembrie.

"Se va alege investitorul care sa contribuie la o societate care va construi blocul energetic din bazinul Rovinari. (…) Noi ne-am propus sa participam la investitie cu partea de active, nu venim cu partea financiara. In functie de evaluarea activelor si necesarul financiar pentru proiect se va stabili cota de participare", a explicat directorul general.

Acesta a mai spus ca in Europa costurile pentru un MW de carbune se ridica la 1,2 milioane euro, la care se adauga cheltuielile pentru instalatia de captare si transport C02."Se ia in calcul varianta de a cumpara certificate C02, astfel incat nu va mai fi necesara constructia instalatiei", a completat Trotea.

Complexul Energetic Rovinari este producator de energie electrica si termica si a fost infiintat la 1 mai 2004. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Numarul total de angajati ai Complexului Energetic Rovinari este in prezent de 4.442.

Complexul Energetic Rovinari include termocentrala cu o putere instalata de 1.320 MW (4x330 MW), formata din blocurile energetice nr. 3, 4, 5 si 6, puse in functiune in perioada 1976 - 1979. De asemenea, Exploatarea Miniera Rovinari are trei cariere: Rovinari, Tismana si Cariera Pinoasa.

#bloc energetic, #bazin rovinari, #energie, #constructie bloc energetic , #stiri Alro