Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statia 400/220kV Slatina a fost echipata cu tehnologie moderna furnizata de ABB

Statia 400/220kV Slatina a fost echipata cu tehnologie moderna furnizata de ABB
Transelectrica si ABB au inaugurat statia 400 kV, din cadrul proiectului de modernizare a statiei 400/220 kV Slatina, se arata intr-un comunicat al companie. Proiectul complet a constat in constructia a doua statii noi de inalta tensiune, in locul celor vechi din zona Slatina, destinate transportului energiei electrice din Oltenia catre consumatorii din partea de est a tarii, mai exact in Bucuresti si pentru alimentarea ALRO, cel mai mare combinat de aluminiu din Romania. Statia 220 kV a fost pusa in functiune in iulie anul trecut, iar acum a fost finalizata cea de 400 kV, astfel incat intreaga statie 400/220 kV Slatina este acum operationala.
ABB Power Systems & SA Suedia este contractorul general al proiectului, purtand intreaga responsabilitate pentru realizarea acestuia. ABB Romania a fost responsabila pentru partea locala care vizeaza lucrarile de constructii, montaj si punerea in functiune a statiei. Echipamentele provin de la fabrici ABB din Suedia , Elvetia si Italia.

Tehnologiile ABB in domeniul energetic conduc la cresterea sigurantei retelelor electrice, la disponibilitatea si economisirea energiei. Toate aceste caracteristici sunt incorporate in solutiile tehnologice de ultima generatie alese pentru modernizarea statiei Slatina, care reprezinta o noutate in Romania. Astfel, elementele specifice ale proiectului se regasesc in dimensiunea redusa a echipamentelor, riscul scazut in exploatare, functionarea continua a statiei pe toata durata retehnologizarii cat si in protectia mediului inconjurator.
O solutie revolutionara in domeniu o reprezinta intrerupatoarele de tip combinat si debrosabile utilizate cat si sistemul complet preasamblat MicroSCADA, utilizat pentru conducerea integrala a statiei.

ABB este lider in tehnologiile pentru energie electrica si automatizari care permit clientilor din domeniul utilitatilor si industriei sa isi imbunatateasca performantele, diminuand impactul asupra mediului inconjurator. Grupul ABB are in jur de 107,000 angajati in aproximativ 100 tari.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1090 ori