Socep Constanta a inregistrat anul trecut un profit net de peste doua milioane lei

Miercuri, 14 Februarie 2007, ora 09:01
1434 citiri

Operatorul portuar Socep SA Constanta a inregistrat, in 2006, un profit net de 2,254 milioane lei, dupa ce la jumatatea anului a raportat pierderi de 396,288 milioane lei, potrivit raportului financiar preliminar transmis Bursei de Valori Bucuresti.Veniturile totale ale societatii s-au ridicat la 11,14 milioane lei, iar cheltuielile la 41,53 milioane lei.

Cifra de afaceri a societatii s-a situat la 39,13 milioane lei, veniturile din exploatare totalizand 43,29 milioane lei.La finele anului trecut, Socep avea de recuperat creante in valoare de 5,87 milioane lei si de achitat datorii de 4,38 milioane lei, din care 2,13 milioane lei trebuiau platite intr-o perioada de un an. Societatea Comerciala pe Actiuni de Exploatare Portuara si Expediere Marfuri Generale SOCEP SA Constanta a fost infiintata prin HG 19/10 ianuarie, prin desfiintarea IEP Marfuri Generale Constanta.

Obiectul de activitate al Socep este manipularea, depozitarea, transportul si conservarea de marfuri, transportul maritim si comertul cu diferite produse, precum si constructii metalice si parti componente. Principale servicii oferite de Socep SA sunt transbordare marfuri in/din nave maritime, fluviale si mijloace de transport terestre, depozitare marfuri si containere, expeditii interne si internationale de marfuri si containere, amararea marfurilor in nave si pe alte mijloace de transport, sortarea, lotizarea, marcarea si insacuirea marfurilor.

Pe segmentele principale de activitate, Socep are o cota de piata de 46,78 la suta din traficul de containere si mult mai mica pe sectorul de transport marfuri generale si din traficul de marfuri vrac solide: 6,02 la suta, respectiv 3,71 la suta din total.

Principalii clienti ai Socep sunt Azomures SA, Uzinele Sodice Govora SA Ramnicu Valcea, Govcrest SA Bucuresti, Bega Upsom SA Ocna Mures, Receta Trading Bucuresti (pentru ingrasaminte si produse chimice), Mittal -Steel SA Galati, Tenaris - Silcotub SA Zalau, Mittal - Steel SA Iasi, Mittal - Steel SA Roman, Alro SA Slatina (pentru produsele din metal laminate), Bancorp SRL Bucuresti, Celrom SA Turnu Severin, Romhart SA Bucuresti, Ambro SA Suceava, North Star Shipping SRL Constanta (pentru diverse marfuri generale), Levant Maritimes Services, Sea Container, Bosphorus Shipping Agency (pentru marfuri containerizate).

La sfarsitul anului 2006, compania s-a retras de la tranzactionarea la Bursa Electronica Rasdaq, titlurile sale fiind listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)