Sindicalistii din siderurgie preseaza Guvernul sa le rezolve revendicarile

Joi, 09 Iulie 2009, ora 16:23
1414 citiri
Sindicalistii din siderurgie preseaza Guvernul sa le rezolve revendicarile

Sindicalistii din siderurgie, care au protestat joi in fata Guvernului si la Palatul Cotroceni, asteapta ca solicitarile lor privind acordarea garantiilor guvernamentale combinatelor siderurgice sa fie rezolvate in maximum 10 zile, a declarat, pentru NewsIn, liderul Metarom, Nicolae Coman.

"Am depus un memoriu la Guvern si asteptam un raspuns la revendicarile angajatilor din siderurgie in maximum 10 zile, iar daca Guvernul nu va dori sa rezolve problemele din siderurgie ne pregatim de mitingul din septembrie din Bucuresti, la care vor participa aproape 2.000 de angajati", a precizat secretarul general al Federatiei Sindicale a Siderurgistilor Metarom, Nicolae Coman.

Aproape 200 de sindicalisti din metalurgie au protestat, joi, in Piata Victoriei si la Palatul Cotroceni, pentru a cere demararea lucrarilor de infrastructura si acordarea de garantii guvernamentale combinatelor siderurgice, astfel incat sa poata lua credite de la banci.

"In acest moment nicio banca nu mai da bani combinatelor siderurgice si nu mai dispunem de lichiditati pentru a cumpara materia prima si pentru plata energiei.

Riscam ca toate combinatele siderurgice din Romania sa intre in faliment pana la sfarsitul anului", declara, joi, pentru NewsIn, Nicolae Coman. Potrivit sindicalistilor, de la inceputul acestui an au fost disponibilizati din industria metalurgica peste 6.000 de angajati, iar 60% din personalul ramas este in prezent in somaj tehnic.

La protestele de joi au participat sindicalisti de la combinatele din Galati, Roman si Hunedoara, precum si de la Alro Slatina, Silcotub Zalau, Otelinox Targoviste si Mechel Campia Turzii. Federatia Sindicala a Siderurgistilor Metarom este afiliata la CNS Cartel Alfa. 

#lichiditati, #siderurgie, #sindicalisti, #somaj , #stiri Alro