Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

RusAL planuieste o oferta publica initiala de circa noua miliarde dolari

RusAL planuieste o oferta publica initiala de circa noua miliarde dolari
Cea mai mare companie producatoare de aluminiu din lume,United Company RusAl, cauta banci care sa coordoneze oferta publica initiala a grupului, ce ar putea strange aproximativ noua miliarde de dolari, conform unor surse familiare cu dosarul, afirma The Moscow Times.

Daca aceasta listare va avea loc, dupa cu se asteapta, spre sfarsitul acestui an, ar fi cea mai mare listare din anul 2007, depasind-o chiar pe cea a bancii rusesti VTB Bank, care a reusit sa stranga optmiliarde dolari de pe urma ofertei publice initiale din mai.

RusAL produce proximativ 12,5% din aluminiul produs pe plan mondial si 16% din alumina. Productia grupului se ridica la 3,9 milioane tone de aluminiu pe an si 10,6 milioane tone de alumina.

Conform surselor, RusAL a ales deja grupurile JPMorgan, Morgan Stanley si Deutsche Bank drept coordonatori globali ai acestei listari. RusAl si bancile au refuzat sa comenteze aceasta informatie. RusAl declarase in mai ca intentioneaza sa lanseze o oferta publica initiala in urmatorii trei ani.

Apetitul investitorilor pentru sectorul productiei de metale a crescut substantial in ultimii ani, datorita cresterii cererii pentru aluminiu si otel din partea economiilor emergente.

Rivalul de dimensiuni mai mici al RisAl, grupul elvetian Vimetco, care detine companiile romanesti Alro Slatina si Alum, listate la bursa din Bucuresti, precum si firma chinezeasca Henan Yulian Energy Group, planuieste deasemenea o listare la bursa de la Londra in cursul acestei luni.

Uniter Company RusAl a fost creata in martie prin fuziunea celui de-al treilea producator de aluminiu din lume, RusAl, cu rivalul de dimensiuni mai mici SUAL, impreuna cu anumite active detinute de grupul elvetial Glencore International.

Detinatorul RusAl, Viktor Vekselberg, a declarat ca firma ar putea lua o decizie privind aceasta listare cel mai devreme in luna august.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 889 ori