Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cifra de afaceri Alro Slatina ar putea creste cu 30 mil dolari pe an

Cifra de afaceri Alro Slatina ar putea creste cu 30 mil dolari pe an

Proiectul derulat de Alro Slatina (ALR) pentru cresterea competitivitatii, evaluat la 43,6 milioane lei, va determina o crestere a afacerilor producatorului de aluminiu de cel putin 30 milioane dolari pe an, potrivit directorului general al companiei controlate de grupul Vimetco, Gheorghe Dobra, precizeaza NewsIn.

Alro a inceput saptamana trecuta un proiect pentru cresterea competitivitatii, prin achizitia de utilaje tehnologice, cofinantat cu fonduri europene nerambursabile de 17,18 milioane lei.

Investitia presupune angajarea de personal pentru noile activitati de productie vizate de proiect si va determina o crestere a afacerilor si exporturilor companiei.


"Prin acest proiect cifra de afaceri va creste cu cel putin 30 milioane de dolari", a declarat Dobra intr-o conferinta de presa.


Proiectul va fi derulat pe o perioada de 32 de luni.


Ministerul Economiei a anuntat la sfarsitul anului trecut ca peste 40 de companii din mai multe sectoare economice, printre care si Alro, vor primi finantare nerambursabila in valoare totala de 515,3 milioane de lei (120,4 milioane de euro) pentru proiecte de investitii, prin POS CCE.


Compania Alro, listata la Bursa de Valori Bucuresti, este controlata de grupul Vimetco, inregistrat in Olanda, care detine 84,1% din actiuni, alt actionar important fiind Fondul Proprietatea, cu o participatie de 10,05%.


Datele preliminare pentru anul trecut arata ca Alro a avut afaceri in crestere cu aproape 30%, la 1,81 miliarde de lei, si un profit net de 160,44 milioane lei, de doua ori mai mare fata de castigul din 2009, ca urmare a reducerii costurilor si cresterii pretului aluminiului.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1305 ori